hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da Kadın Çiftçi Akademisi kuruldu

    Antalyada Kadın Çiftçi Akademisi kuruldu
    expand

    Antalya'da Kadın Çiftçi Akademisi kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da tarımın en önemli unsurlarında çiftçi kadınların potansiyelinin ve tarımsal üretimdeki etkinliklerinin artırılması, toplumsal statülerinin geliştirilmesi için Türkiye'de bir ilk olarak Kadın Çiftçi Akademisi kurulmasına karar verildi.

    Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanlığı, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ve Döşemealtı Belediyesi tarafından imzalanan protokolle, Kadın Çiftçi Akademisi kuruldu. Kadın Çiftçi Akademisi, 26 Aralık tarihinde aktif olarak faaliyetlerine başlayacak.

    Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Antalya tarım ve turizm sektörlerinde geldiği nokta ile Türkiye'de ve dünyada marka olmuş bir kenttir. Antalya'nın elde ettiği bu konumu koruması için tüm sektör paydaşlarının gayretleri ve özverili çalışmaları büyük önem arz etmektedir" dedi.

    Kırsal kalkınmada kadın girişimciliğini destekleme çalışmaları kapsamında iyi tarım uygulamaları, pazarlama ve satış becerileri, hijyen, paketleme, tarımsal işletmecilik, çiftçi örgütlenmeleri, temel e-ticaret, kişisel değer kazanımlarını içeren eğitimlerin verileceği Kadın Çiftçi Akademisi projesini paydaşlarla birlikte hayata geçirdiklerini kaydeden Özen, şöyle dedi:

    "Bu proje, farklı paydaşlarla bizim ana sorumluluk sahalarımızdan olan kadın çiftçilere yönelik yürütülen bir proje olması açısından ayrıca önemli bir işbirliği projesidir. Bu tip bir işbirliği projesini Kepez Belediyesi ile yine Kadın Çiftçiler ve Kadın Kooperatilerinin satış yapabilecekleri Antalya Köy Pazarı'nı her pazar olmak üzere 22 Aralık Pazar günü Parkfuntastic'te açarak yapıyoruz. Kadın Çiftçi Akademisi projesi ile 'Toprağın Sultanları' dediğimiz kadın çiftçilerin ekonomiye ve toplumsal hayata güçlü biçimde katılmalarını sağlayamaya yönelik önemli bir eğitim süreci olacak. Proje kapsamında verilecek eğitimler Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik personeli, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu reel sektör temsilcileri, Türk Üniversiteli Kadınlar derneği üyeleri ve sektörden temsilciler tarafından verilecektir."

    Protokol; Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına İl Müdürü Mustafa Özen, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası adına Başkan Davut Çetin, Akdeniz Üniversitesi adına Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel, Döşemealtı Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Engin Murat Özdemir, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi adına Şube Başkanı Ayla Yüksel ve TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu adına Serap Kolcuoğlu tarafından imzalandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow