hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da yeni yıl heyecanı

    Antalyada yeni yıl heyecanı
    expand

    Antalya'da yeni yıl heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı'nın Atatürk Kent Meydanı'nda kurduğu yeni yıl çarşısı yoğun ilgi görüyor.

    Yeni yıla sayılı günler kala Antalya'da vatandaşlar yılbaşı için alışveriş yapıyor. Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı'nın Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı'nda kurduğu yeni yıl çarşısında yılbaşı sofralarının vazgeçilmezleri kuruyemiş ve çeşilti meyvelerin yanı sıra Türkiye'nin yöresel tatları da yer alıyor. Çarşıda, tüm kira geliri Adalya Vakfı'nın eğitim alanındaki çalışmalarında kullanılacak çarşıda 60 stant yer alıyor. 21 Aralık'ta açılan çarşıda hediyelik eşyalardan yılbaşı sofralarının vazgeçilmezleri kuruyemişleri, meyveleri, Türkiye'nin pek çok noktasından getirilen şarküteri ürünlerini ve yöresel lezzetleri bulmamak mümkün.

    Saat 10.00'da açılan yeni yıl çarşısı 23.00'e kadar hizmet verirken havanın kararmasıyla birlikte çarşıda farklı bir canlılık yaşanıyor. Meydanın bir yanında Yenikapı Orkestrası'ndan klarnet sesleri yükseliyor diğer yanında çocuklar iki tekerlekli scooterları, bisikletleri ve kaykaylarıyla eğleniyor. Stantlarda ise yılbaşı alışverişi devam ediyor.

    IŞIK SÜSLEMELERİ

    Muratpaşa Belediyesi'nin meydanda yer alan sahnesinde müzik ve çekilişler gece boyunca sürerken meydan belediyenin ışık süslemeleri sayesinde akşam saatlerinde bambaşka bir görünüme bürünüyor. Muratpaşa Belediyesi'nin hizmet binasının yanı başında bulunan meydanı çevreleyen ağaçlar, rengarenk LED ışıklarla süslenirken, meydanın girişinde misafirleri karşılayan yeni yıl ağacı 2019'un son fotoğraflarına fon oluşturuyor.

    'ÇOK EĞLENİYORUZ'

    Yeni bir yılın heyecanı Antalyalılara günler öncesinden yaşatan çarşıda, müziğin ritmiyle ısınmaya çalışan Muratpaşa sakinlerinden Neriman Keçeci, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı'nın yeni yıl çarşının çok güzel olduğunu ve kente ayrı bir renk kattığını söyledi. Keçeci, çarşıyı gezip neredeyse her şeyden tattığını anlatırken Öznur Aydemir'de yılbaşı eğlencesine şimdiden başladığını söyledi. Aydemir, “Çok eğleniyoruz. Hemen hemen her gün gelmeye çalıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow