hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Antalya'daki Almanlar kendilerini güvende hissediyor'

    Antalyadaki Almanlar kendilerini güvende hissediyor
    expand

    'Antalya'daki Almanlar kendilerini güvende hissediyor'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA, (DHA) - ALMANYA'nın Ankara Başkonsolosu Wolfgang Wessel, Alanya'da 15 bin, Manavgat'ta 5 bin, Antalya'da ise 8 bin civarında Almanın yaşadığını belirterek, "Alman vatandaşları pandemi sürecinde alınan tedbirler ve uygulamalar sayesinde kendilerini güvende hissediyor" dedi.
    Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Almanya'nın Ankara Başkonsolosu Wolfgang Wessel'i makamında ağırladı. Başkonsolos Wessel, Vali Ersin Yazıcı ile yaptığı görüşmede Antalya'da yaşayan Alman vatandaşlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
    'ANTALYA'DA GÜVENDEYİZ'
    Antalya'da yaşamayı tercih eden yabancılar arasında üçüncü sıradaki Almanların bu şehirde yaşamaktan çok memnun olduklarını belirten Başkonsolos Wessel, “Alanya'da 15 bin, Manavgat'ta 5 bin, Antalya'da ise 8 bin civarında Alman vatandaşımız yaşıyor. Alman vatandaşları pandemi sürecinde alınan tedbirler ve uygulamalar sayesinde kendilerini güvende hissediyor" dedi. Antalya'daki yerleşik Alman vatandaşlarının emekli ve yaş ortalamalarının 60 üstü olduğunu belirten Wessel, pandemi sürecinde herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, kendilerine yapılan ilaç ve ihtiyaç tedarikinden dolayı çok minnettar olduklarını ve teşekkür ettiklerini belirtti.
    ANTALYA'DA TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ
    Vali Yazıcı ise pandemi nedeniyle, diğer ülkelerde olduğu gibi, iki ülkenin de zor bir süreçten geçtiğini, en kısa sürede salgının bitmesini temenni ettiğini ifade etti. Vali Yazıcı, "Şehrimizde yerleşik olan olmayan tüm yabancılara Türk misafirperverliğini göstermek bizim borcumuz. Güvenlik, sağlık gibi en temel ihtiyaçların tedarikinde üzerimize düşen görevleri titizlikle yerine getirmekteyiz. Misafirlerimizin memnuniyeti ve sağlığı bizim için oldukça önemli. İl çapında aldığımız önlemlerle Antalya'yı sağlıklı bir yaşam merkezi halinde tutmak için var gücümüzle çabalıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow