hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'daki trafik kazalarının yüzde 60'ı ölüm ya da yaralanmayla sonuçlandı

    Antalyadaki trafik kazalarının yüzde 60ı ölüm ya da yaralanmayla sonuçlandı
    expand

    Antalya'daki trafik kazalarının yüzde 60'ı ölüm ya da yaralanmayla sonuçlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı kaza analizinde kentteki trafik kazalarının yüzde 60'ı tek taraflı ölümlü ya da yaralamalı kazalar oluştururken, kazalara sebebiyet veren listenin başında ise cep telefonu geldiği belirlendi.

    Antalya İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan 12 bin kilometrelik yolda 2020 yılı yapılan kazalarla ilgili bir analiz yaptı. Meydana gelen kazaların yüzde 60'ını tek taraflı yaralanmalı ve ölümlü kazaların oluşturulduğu tespit edilirken kazaların genellikle gündüz vakti ve iki yönlü yollarda açık havada meydana geldiği belirlendi.

    CEP TELEFONLARI İLK SIRADA

    Kazalara sebep olan etkenleri de sıralayan Antalya İl Jandarma Komutanlığı sebeplerin başında cep telefonunu gösterdi. Cep telefonuyla konuştuğu için kaza yapan sürücülerin büyük kısmının yaşamını yitirmesinin ya da ağır yaralanmasının sebebi olarak da emniyet kemeri kullanılmaması gösterildi.

    İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince dün Antalya genelinde 100 personelin katılımıyla cep telefonu ve emniyet kemeri kontrolü yapıldı. Yapılan kontrollerde araç kullanırken cep telefonuyla konuşan ve emniyet kemeri takmayan 220 sürücüye toplamda 115 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca uygulama esnasında sürücülere farkındalık yaratmak amacıyla araç kullanırken emniyet kemeri takmamak ve cep telefonu ile konuşmanın sonucunda meydana gelebilecek üzücü sonuçları gösteren videolar izlettirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow