hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'dan 81 ilde 81 okula portakal, muz, elma, armut

    Antalyadan 81 ilde 81 okula portakal, muz, elma, armut
    expand

    Antalya'dan 81 ilde 81 okula portakal, muz, elma, armut

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, koronavirüs nedeniyle okulların tatil edilmesi üzerine, öğrencilere okula döndükleri ilk günün ilk teneffüsünün 40 dakika yapılacağı sözü üzerine Antalya'daki birçok belediyeden de destek geldi. Büyükşehir Belediyesi muz ve portakal, Alanya muz, Elmalı elma, Kepez portakal, Korkuteli karyağdı armudu, Burdur Belediyesi de ceviz ezmesi sözü verdi.

    Dünya Sağlık Örgütü'nün Pandemi ilan ettiği ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de görülen koronavirüs nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nca okulların geçici süreyle tatil edilmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesaplarından öğrencilere seslendi. Salgının yayılımını engellemek için 'Evde Kal' çağrıları yapılan süreçte, okulların tatil süreci boyunca öğrencilerin de kesinlikle evlerinden dışarı çıkmamaları isteniyor. Bu nedenle çocukların evlerinde sıkıldıklarını düşünen Bakan Ziya Selçuk, moral-motivasyonu artırmak için öğrencilere okula döndükleri ilk ders sonrası 40 dakikalık teneffüs sözü verdi.

    Bakan Selçuk, “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız" diye seslendi.

    Bakan Selçuk'un bu mesajı üzerine Türkiye'nin dört bir tarafından çeşitli destek mesajları yağdı. Antalya'dan da bazı belediyeler, Bakan Selçuk'un mesajına verdikleri yanıtta, 81 ilde 81 okula kendi yöresel ürünlerini gönderme sözü verdi.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bu dünyada çocuklarımızdan değerli neyimiz var ki? Uzun teneffüste onlara bol bol C Vitamini lazım. Sayın Bakanım Ziya Selçuk 81 ilde 81 okula portakal ve muzlar Antalya'dan geliyor" dedi.

    Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Sayın Bakanım, başlattığınız ilk teneffüs 40 dakika uygulamasına biz de katkı koyalım istedik. Öğrencilerimize enerji olsun diye ilk teneffüste 81 ilimizde ki 81 okulumuza mineral ve vitamin deposu olan muzlar bizden" yanıtını verdi.

    Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, “Bu günümüz de yarınımız da onlar için. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un başlattığı bu güzel akımda biz de varız diyoruz. Okullarına kavuşacak yavrularımızın uzun sürecek ilk teneffüsünde elmanın ana vatanı memleketimizin meşhur elmaları da Elmalı'mızdan olsun" dedi.

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Sayın Bakanım, başlattığınız ilk teneffüs 40 dakika uygulamasına biz de katkı koyalım. Portakalın yüksek C vitanimi ile öğrencilerimizin bağışıklığını artıralım, onlara enerji olalım. İlk teneffüste ilçemizin tüm okullarına portakallar bizden" diye konuştu.

    Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, “Sayın Bakanım Ziya Selçuk, o teneffüste Korkuteli'mizin tescilli karyağdı armudu öğrencilerimizin ağzını tatlandıracak merak etmeyin. 81 ilden 81 okulumuza karyağdı armudu bizden" dedi.

    Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Cengiz, “Madem teneffüs bu kadar uzun olacak ve Beşiktaş çocuklarımıza top gönderiyor ise 81 ilden 81 okulumuza Burdur'un ceviz ezmesi de bizden olsun" yorumunu yaptı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow