hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalyalı iş kadınından istihdam atağı

    Antalyalı iş kadınından istihdam atağı
    expand

    Antalyalı iş kadınından istihdam atağı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)- KORONAVİRÜS sürecinde kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte iş dünyası hareketlendi. Merkezi Antalya'da bulunan, Mersin, Adana, Yalova, Karabük, Balıkesir, Afyon, Şanlıurfa ve Konya'da faaliyetlerini sürdüren çikolata firmasının kurucusu iş insanı Seda Sezer Şahin, dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

    Normalleşme sürecinde 'İş fırsatıyla ekonomi ve istihdama tatlı destek' sloganı ile yola çıktıklarını belirten iş kadını Seda Sezer Şahin, ekonomi ve istihdama destek vermek için yeni iş fırsatları yaratacaklarını kaydetti. Yurtiçinde ve yurt dışında franchise ile mağaza ve çalışan sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Şahin, "Gıda sektöründe çikolata pazarı toplam büyüklüğünün 7 milyar lirayı aştığı tahmin ediyoruz. Bu alanda iş kurmak isteyenlere firma, büyüme stratejisini oluşturduğu franchise sistemiyle bayilik verecek. Böylelikle tatlı bir dünyanın kapısını üretmek isteyen KOBİ'lere açacak. İçerisinde koruyucu içermeyen, paketlenmemiş, tamamen el yapımı dökme çikolatalar vitrinleri süsleyecek" dedi.

    Yıl sonuna kadar ülke genelinde 15 yeni mağaza açılacağını hatırlatan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Pandemi sonrası ekonomi dişlilerinin hızla hareketlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Her bir iş insanı kendi kulvarında elini taşın altına koymalı. Yıl sonuna kadar açılacak yeni mağazalarla birlikte 30 mağazada 700'ün üzerinde istihdam sağlamayı kendimize hedef koyduk. Markamız Avrupa ve Körfez ülkelerinden de franchise almaya başladı. İsviçre, İngiltere, Dubai, KKTC, Avusturya, Almanya ve Katar'dan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Antalya'da doğan ve dünyaya açılan bir markayı temsil etmek gurur veriyor."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow