hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'nın dördüncü 'T'si teknoloji oluyor

    Antalyanın dördüncü Tsi teknoloji oluyor
    expand

    Antalya'nın dördüncü 'T'si teknoloji oluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 3D Baskı Teknolojileri ve Dijital Endüstri Kongresi'nin açılışını yapan Vali Münir Karaloğlu, Antalya'nın üç 'T'si turizm, tarım ve ticarete, dördüncü 'T' olarak teknolojiyi ilave etmenin çabası içinde olduklarını söyledi.
    Karabük Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen 3D Baskı Teknolojileri ve Dijital Endüstri Kongresi, Antalya'da bir otelde başladı. Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Japonya, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 11 ülkeden, 70 üniversiteden bilim adamları ve dijital dönüşüm sektörü temsilcilerinin 200'e yakın bildirisinin sunulacağı kongrenin açılışı, Vali Münir Karaloğlu'nun katılımıyla yapıldı.
    DÖRDÜNCÜ 'T' TEKNOLOJİ
    Antalya'nın Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak çok önemli şehirlerden biri olduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, “Antalya turizmin başkenti, tarımın baş aktörü, ticaretin merkezi. Antalya bu üç 'T'nin yanına bir dördüncü 'T'yi ilave etmek için yoğun gayret içerisinde. Turizm, tarım, ticaret, dördüncü 'T' olarak da teknolojiyi Antalya'nın gündemine almak ve vazgeçilmez kılmak için mücadele ediyoruz. Antalya'da Sanayi 4.0'dan yola çıkarak, nesnelerin interneti, 5G teknolojisinin kullanılmaya başlamasıyla sadece sanayideki dönüşümü değil, bütüncül olarak hayatımızı nasıl etkileyeceğinden yola çıkarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz Üniversitesi ile beraber Antalya 4.0'ı çalıştık. Sadece sanayide değil, şehirde 4.0, turizmde 4.0, tarımda 4.0, insan yaşamında 4.0'ı da beraber çalıştık" diye konuştu.
    DİJİTAL OKUR-YAZARLIK FARKI
    Bu yeni teknolojilerin geçmişte hiç olmayan bazı unsurları hayatımızın vazgeçilmezi kıldığına dikkati çeken Karaloğlu, “Bu yeni teknolojiler sadece sanayi üretimini değil, bütünüyle hayatımızı yeniden şekillendiriyor. Bundan 30 sene önce biri iş başvurusu yaptığında sorulan ilk soru, okur-yazarlığınız var mı, şimdi artık dijital okur-yazarlık bir gereklilik olmaya başladı. Bir müddet sonra dijital okur-yazar olanlarla, olmayanlar farklılaşacak. Olmayanlar çok sıradan insanlara dönüşecek. Aynen 30-40 yıl önce okur-yazarlığı olmayan insanlar gibi. Bu baş döndürücü gelişmeleri takip edebilmek için, sadece seyreden değil bunların uygulayıcısı olabilmek için yapılan bu tür bilimsel çalışmalar çok önemli" dedi.
    DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ
    Sanayi 4.0'ın tüm teknolojik alanlarının üniversite hocaları tarafından hazırlandığını belirten 3D Baskı Teknolojileri ve Dijital Endüstri Kongresi Başkanı Prof. Dr. Kerim Çetinkaya, Sanayi 4.0 uygulamalarını bundan sonra teknolojik alanlarda sektörel bazda anlatmaya devam edeceklerini, sunumların da kongre bitiminde kitaba dönüştürüleceğini söyledi. Prof. Dr. Çetinkaya, önümüzdeki yıl kongrenin İstanbul'da, bir sonraki yıl Ukrayna'da planlandığını kaydetti. Prof. Dr. Çetinkaya, kongrede ülkemizde 3D baskı alanındaki firmaların ürünlerinin de sergilendiğini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow