hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalyaspor, Başakşehir maçında 7 ilki yaşadı

    Antalyaspor, Başakşehir maçında 7 ilki yaşadı
    expand

    Antalyaspor, Başakşehir maçında 7 ilki yaşadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA) - SÜPER Lig'in 6'ncı haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e 5-1 yenilen Fraport TAV Antalyaspor, mücadelede bu sezon 7 ilki birden yaşadı.
    Fraport TAV Antalyaspor, Süper Lig'in 6'ncı haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e 5-1 yenildi. Kırmızı beyazlılar, mücadelenin 41'inci dakikasında Amilton'un kırmızı kart görmesiyle kalan dakikaları 10 kişiyle tamamladı. Antalyaspor, Medipol Başakşehir maçında bu sezon 7 ilki birden yaşadı. Kırmızı beyazlılar, bu sezon ilk kez kalesinde 5 gol görürken, ikinci maçına çıkan Mert Yılmaz ilk asistini yaptı. Jamaikalı forvet Dever Orgill, ilk kez Antalyaspor formasıyla sahaya 11'de çıkarken, daha önce ligde oynanan 5 maçta ilk 11'de sahaya sürülen Adis Jahovic ise yedek bekledi. Sezon başında takıma dahil olan 21 yaşındaki Omar İmeri, Medipol Başakşehir maçıyla ilk kez kırmızı beyazlı formayı terletirken, Amilton ise Süper Lig'deki ilk kırmızı kartını Medipol Başakşehir maçında gördü. Teknik direktör Tamer Tuna da Antalyaspor'un başında ilk kez bir maçta takımının kalesinde 5 gol gördü.
    'EN FAZLA GOLÜ BAŞAKŞEHİR'DEN YEDİ'
    Fraport TAV Antalyaspor, bu sezon ligde oynadığı 6 maçta ilk kez Medipol Başakşehir maçında kalesinde 5 gol gördü. Kırmızı beyazlıların daha önce oynadığı maçlarda Gençlerbirliği ile 2-0, Beşiktaş ve Gazintep FK ile 1-1, BTC Türk Yeni Malatya ve Denizlispor ile ise 1-0'lık skorlar sahaya yansıdı. Akdeniz ekibi ligin 6'ncı haftasında ise deplasmanda Medipol Başakşehir'den 5 gol yiyerek, bu sezon kalesinde en fazla gol gördüğü maçı oynadı.
    'İKİNCİ MAÇINDA İLK ASİST'
    Sezon başında Alman devi Bayern Münih'ten transfer edilen sağ bek oyuncusu Mert Yılmaz, geçen hafta Gaziantep FK maçında ilk kez kırmızı beyazlı formayı giyerken, bu hafta Medipol Başakşehir maçında ise Podolski'nin attığı golün pasını verdi. Yılmaz, Akdeniz ekibiyle ikinci maçında ilk asistini yapmanın sevincini yaşadı.
    'ORGİLL İLK KEZ 11'DE'
    Jamaikalı Dever Orgill, bu sezon teknik direktör Tamer Tuna tarafından ilk kez 11'de sahaya sürüldü. 30 yaşındaki forvet oyuncusu daha önce ligde oynanan 5 mücadelede sonradan oyuna girme şansı yakalamıştı. Orgill, 5-1 kaybedilen Medipol Başakşehir maçında ise 62'nci dakikada oyundan alındı.
    'JAHOVİC İLK KEZ YEDEK KALDI'
    Teknik Direktör Tamer Tuna'nın ligde en çok şans verdiği oyunculardan biri olan Makedon forvet Adis Jahovic, bu sezon ilk kez yedek kaldı. Bu sezon henüz gol sevinci yaşayamayan 33 yaşındaki Makedon forvet, Medipol Başakşehir maçına kulübede başlarken, 61'inci dakikada Lukas Podolski'nin yerine oyuna dahil oldu.
    'OMAR İMERİ İLK KEZ FORMA GİYDİ'
    Fraport TAV Antalyaspor'un sezon başında Makedonya Ligi takımlarından Shkendija'dan transfer ettiği 21 yaşındaki Arnavut oyuncu Omar İmeri, İstanbul'da oynanan ve 5-1 kaybedilen Medipol Başakşehir maçında ilk kez kırmızı beyazlı formayı terletti. 76'ncı dakikada teknik direktör Tamer Tuna tarafından Veysel Sarı'nın yerine oyuna dahil olan genç oyuncu, 14 dakika sahada kaldı. Oyuncu daha önce ligde oynanan 4 maçın kadrosunda yer almasına rağmen süre şansı bulamamıştı. Akdeniz ekibinde alt yapıdan yetişen 15 yaşındaki Mevlüthan Ekelik de Başakşehir maçının son dakikalarında oyuna girerek, takımı adına bu sezon ilk kez forma şansı buldu.
    'AMİLTON SÜPER LİG'DE İLK KIRMIZISINI GÖRDÜ'
    Fraport TAV Antalyaspor'un 31 yaşındaki Brezilyalı oyuncusu Amilton, Süper Lig'deki ilk kırmızı kartını Medipol Başakşehir maçında gördü. Kırmızı beyazlı formayla ligde 34 maça çıkan Amilton, toplam 41 maça çıkarken 2 gol, 6 asistlik performans sergiledi. Öte yandan Amilton, geçen sezon Göztepe ile oynanan Türkiye Kupası maçında çift sarı kartla oyun dışı kalmıştı.
    'TUNA, ANTALYASPOR'UN BAŞINDA İLK KEZ 5 GOL YEDİ'
    Fraport TAV Antalyaspor'un tecrübeli teknik direktörü Tamer Tuna, takımın başına geldiği günden beri ilk kez kalesinde 5 gol gördü. Akdeniz ekibine geçen sezonun devre arasında gelen Tamer Tuna, 23 maçta takımın başında yer aldı. Tuna, 23 maçta 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Tamer Tuna'nın görev aldığı maçlarda kırmızı beyazlılar ilk kez bu sezon deplasmanda oynanan Medipol Başakşehir maçında kalesinde 5 gol gördü.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow