hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalyaspor'da 5 yıl sonra bir ilk

    Antalyasporda 5 yıl sonra bir ilk
    expand

    Antalyaspor'da 5 yıl sonra bir ilk

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA) - SPOR Toto Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor, 5 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek 4 maç üst üste galip gelmeyi başardı. Kırmızı beyazlılar en son 2016- 2017 sezonunda Rıza Çalımbay yönetiminde 4 maç ardı ardına sahadan galibiyetle ayrılma başarısı göstermişti.

    Süper Lig'de oynadığı maçlarda taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Fraport TAV Antalyaspor, son 9 maçta yenilgi yüzü görmeyerek toplam 21 puan kazanmayı başardı. Ligin 31'inci haftasında deplasmanda İzmir ekibi Altay'ı 2-1'le geçen Akdeniz temsilcisi, günü izinli geçirirken, ligde gelecek pazartesi günü oynayacağı Atakaş Hatayspor maçının hazırlıklarına Salı günü akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

    EN SON 5 YIL ÖNCE

    Akrepler, Altay galibiyetiyle deplasmanda yenilmezlik serisini 5, toplamda ise 9 maça çıkardı. Kırmızı beyazlı ekip, ligdeki son 4 maçından ise galibiyetle ayrılmayı başardı. Antalyaspor, son 4 maçtaki galibiyetlerle birlikte 5 yıl sonra ise bir ilki gerçekleştirdi. Futbol Sorumlusu Nuri Şahin gözetiminde maçlarda iyi bir grafik çizen Akdeniz ekibi, aynı başarıya 2016- 2017 sezonunda teknik direktör Rıza Çalımbay döneminde 4 maç üst üste kazanma başarısı gösterdi. Fraport TAV Antalyaspor, Rıza Çalımbay yönetiminde 2016-2017 sezonunda 3 kez 4 maç ardı ardına kazanma başarısını yakaladı. Çalımbay yönetiminde kırmızı beyazlılar 2016-2017 sezonun son 4 maçı olan Fenerbahçe, Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarını kazandı. Ligin son maçı olan ve 2 Haziran 2017'de oynanan Gaziantepspor maçından sonra Akdeniz ekibi, gelen hiçbir teknik direktörle 4 maç üst üste kazanma başarısını yakalayamadı.

    ŞAHİN'LE YÜKSELİŞTE

    Fraport TAV Antalyaspor, sezona başlanan teknik direktör Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından Futbol Sorumlusu Nuri Şahin ile yükselişe geçti. Kırmızı beyazlı ekip, Nuri Şahin yönetiminde 23 lig maçına çıkarken 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgi ile sahadan ayrılarak 36 puan topladı. Şahin, 23 maçta 1,57 puan ortalaması yakalarken, Antalyaspor'un 1766 gün (4 yıl 10 ay) sonra ilk kez 4 maç üst üste kazanmasını da sağladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow