hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalyaspor'un MKE Ankaragücü ile 38'inci randevusu

    Antalyasporun MKE Ankaragücü ile 38inci randevusu
    expand

    Antalyaspor'un MKE Ankaragücü ile 38'inci randevusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - FRAPORT TAV Antalyaspor, Süper Lig tarihinde 38'inci defa karşılaşacağı MKE Ankaragücü'nü deplasmanda yenerek, dış saha yenilmezlik serisini 8 maça çıkarmayı hedefliyor. İki takımın Süper Lig maçlarında Antalyaspor 15, MKE Ankaragücü 10 defa galibiyeti elde etti.

    2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu 33. haftasında Fraport TAV Antalyaspor, deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Pazar günü 21.00'da Eryaman Stadyumu'nda oynanacak maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Maçın hazırlıklarına teknik direktör Tamer Tuna yönetiminde hazırlanan kırmızı beyazlılar, karşılaşmada puan kazanıp, dış sahada yenilmezlik serisini 8 maça çıkarıp, kulüp tarihindeki rekorunu geliştirmeyi hedefliyor. İki takım tarihinde daha önce 42 maçta karşı karşıya geldi. Süper Lig, 1. Lig ve kupa müsabakalarının 15'ini Antalyaspor, 12'sini MKE Ankaragücü kazanırken, 15 maç ise berabere bitti. İki takımın TFF 1'inci Lig'deki 2 karşılaşması ile bir hazırlık maçı berabere bitti, Türkiye kupasındaki 2 maçı ise MKE Ankaragücü kazandı.

    Fraport TAV Antalyaspor ile MKE Ankaragücü Süper Lig'de ise 38'inci karşılaşmasını oynayacak. İki takım arasında oynanan Süper Lig maçlarında Antalyaspor 15, MKE Ankaragücü 10 defa galibiyeti elde etti. İki takımın 12 müsabakası da beraberlikle sonuçlandı. MKE Ankaragücü, Fraport TAV Antalyaspor ile oynadığı son iki Süper Lig maçında birer galibiyet ve beraberlikle 4 puan kazanan MKE Ankaragücü, daha önceki dokuz karşılaşmada ise 7 galibiyet 2 beraberlikle kırmızı beyazlı takımdan sadece 2 puan kazanmıştı.

    Fraport TAV Antalyaspor, MKE Ankaragücü deplasmanına konuk olduğu son üç Süper Lig maçını kazandı. Kırmızı beyazlılar rakibi önünde yakaladığı en uzun seriyi devam ettirmek için sahaya çıkacak. Son iki Süper Lig maçında Antalyaspor filelerine 6 gol gönderen MKE Ankaragücü, daha önceki 9 karşılaşmanın toplamında aynı sayıda gol sevinci yaşayabilmişti. Fraport TAV Antalyaspor MKE Ankaragücü ile oynadığı son 11 Süper Lig maçında da gol bulmayı başardı. Bu maçlarda 7 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyet alan Fraport TAV Antalyaspor, en son Mayıs 2007'deki karşılaşmada fileleri havalandıramadı.

    Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Galatasaray'ı yenen MKE Ankaragücü, bu sezon iç sahada üst üste iki galibiyet alamadı. Deplasmanda oynadığı son yedi Süper Lig maçında 3 galibiyet 4 beraberlik alan Fraport TAV Antalyaspor, lig tarihindeki dış sahada 7 kaybetmediği, en uzun serisini yaşıyor. Süper Lig'de attığı son 6 golün dördünü penaltıdan kaydeden MKE Ankaragücü, bu sezon daha önceki 24 golünün sadece üçünü beyaz noktadan buldu. MKE Ankaragücü forması giyen Stelios Kitsiou, Süper Lig kariyerinde hem gol atıp hem de asist yaptığı tek maçı bu sezonun ilk yarısında Fraport TAV Antalyaspor'a karşı oynadı.

    İlk Süper Lig maçına çıktığı 2017-2018'den bu yana üç sezonda da ligde yer alan oyuncular arasında Antalyaspor forveti Adis Jahovic'ten daha fazla gol atan tek isim Burak Yılmaz. Bu süreçte Jahovic 41, Burak Yılmaz ise 52 gol kaydetti. Son Süper Lig maçında Galatasaray'ı 1-0 mağlup eden Ankaragücü Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Nisan 2016'dan bu yana aynı sezonda üst üste iki galibiyet alamıyor. Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna da ligin ikinci devresi göreve başladığı Fraport TAV Antalyaspor'da kulüp tarihinin 11 maçlık yenilmezlik serisine ile 7 maçlık dış sahada kaybetmeme rekoruna adını yazdırdı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow