hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'ya Dijital Gösterim Merkezi yapılıyor

    Antalyaya Dijital Gösterim Merkezi yapılıyor
    expand

    Antalya'ya Dijital Gösterim Merkezi yapılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanlığı, Antalya'ya Dijital Gösterim Merkezi (DGM) yapıyor. Yapımı süren merkezde, mapping, hologram gibi yeni iletişim ve gösteri teknikleri kullanılarak yerli ve yabancı turistlere dijital sunumlar yayınlanacak.

    Turizm kenti Antalya, yeni ve farklı bir yatırıma kavuşuyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dumlupınar Bulvarı üzerinde Dijital Gösterim Merkezi inşa ediyor. Antalya Akvaryum'un yanında, Minicity'in önünde yapımına başlanan merkezin 20 Nisan'da tamamlanarak hizmete açılması planlanmıştı. Koronavirüs salgını nedeniyle açılışın Mayıs ayına sarkabileceği belirtildi. Kurulumunda son aşamaya gelinen merkezde içerik gösterimler ve programlar, salgın riski münasebetiyle risk ortadan kalkıncaya kadar yapılmayacak. Yaz boyunca turizm ve tanıtım amacıyla kullanılacak DGM'de, hazırlanan farklı dijital içerikleri, yerli ve yabancı turistler ücretsiz izleyebilecek.

    Türkiye'nin gelecek vizyonuna katkı sağlaması amaçlanan merkezde, Antalya'nın milli, tarihi, turistik, kültürel, bitkisel zenginlikleriyle Türkiye'nin vizyon projeleri, mapping ve hologram gibi yeni iletişim ve gösteri teknikleri kullanılarak yerli ve yabancı turistlerin bilgisine sunulacak.

    Bu yılın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100'üncü yılına denk geldiğini ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Patara Yılı' olarak ilan edildiğini belirten Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Turizm ve tanıtma amaçlı kullanılacak merkezin inşaatı devam ediyor. Nisan ayında açılması planlanıyordu. Koronavirüs ve mevcut riskler nedeniyle açılışı bir süre daha ertelenebilir. Antalya, turizmin başkenti. Kentimize gelen yerli ve yabancı turistlere dijital sunumları gösterebileceğimiz bir yer olacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow