hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'yı resmediyor

    Antalyayı resmediyor
    expand

    Antalya'yı resmediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden birincilikle mezun olup, açtığı sanat merkeziyle de hayalini gerçekleştiren ressam Hacer Çilingir, Antalya'nın doğal güzellikleri ile tarihi zenginliklerini tuvallerine resmediyor.

    Asıl mesleği matematik öğretmenliği olan ve 10 yıl devlet okullarında görev yapan Hacer Çilingir, içinde ukte kalan resim sanatı için üçüncü kez üniversite öğrencisi oldu. Hacer Çilingir, 2000 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden, 2016 yılında Açık Öğretim Fakültesi Organizasyon Lojistik Bölümü'nden mezun oldu, matematik öğretmeni olarak birçok şehir ve okullarda görev yaptı.

    En büyük hayaline kavuşabilmek için sınavı kazanıp Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'ne başlayan Hacer Çilingir, 2018 yılında hem fakülte, hem bölüm birincisi olarak mezun olmayı başardı. Çilingir, ilk iş olarak da 'Sokakta Çocuk Oyunları' adlı proje çalışması olan resimlerini sergiledi.

    ÇOCUKLARA RESİM EĞİTİMİ

    Kendisine ait Hacer Çilingir Sanat Merkezi'nde özellikle küçük çocuklara resim yapmayı sevdirerek eğitim veren ressam Çilingir, koronavirüs salgınından dolayı atölyesinde ara verdiği sanat çalışmalarını bir süre evinde sürdürdü. Atölyesinde karakalem, pastel resim eğitimi çalışmalarını sürdüren Hacer Çilingir, Antalya resimleriyle de sergi açmaya hazırlanıyor.

    Çilingir, resim çalışmaları konusunda şunları söyledi;

    "Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi Antalya dünyanın en güzel şehri. Güneşiyle, büyüleyen doğasıyla, deniziyle, tarihi ören yerleriyle insanları büyüleyen bu güzel şehirde yaşamaktan dolayı huzurlu ve mutluyum. Büyük bir heyecanla şehrimizin sembolleri olan Düden, Kurşunlu, Uçarsu gibi birçok şelalesini, koylarını, yat limanı, tarihi Kaleiçi evlerini, daracık sokaklarını, tarihi mekânlarını, dağlarını, ovalarını, narenciye bahçelerini, pamuk tarlalarını, sebze seralarını yağlıboya çalışmasıyla tuvallerime yansıtıyorum."

    KENTİN TANITIMINA KATKI

    Evli ve iki çocuk annesi olan Hacer Çilingir, normalleşme başlayınca da Antalya resimlerini sergileyeceğini, yurt dışında da sergi açacağını, ayrıca resimleri bir katalogta toplayıp yurt içi ve yurt dışındaki turizm acentelerine, işletmelerine, konaklama tesislerine hediye ederek şehrin tanıtımına katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow