hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ANTGİAD'ın online konuğu, Türkmen

    ANTGİADın online konuğu, Türkmen
    expand

    ANTGİAD'ın online konuğu, Türkmen

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Genç İşinsanları Derneği (ANTGİAD) online üye toplantı konuğu, Yönetim Danışmanı Haluk Ziya Türkmen oldu.

    Haluk Ziya Türkmen, online üye toplantısında, 'Stratejik İş Planına Bağlı Kurumsal Gelişim (Dönüşüm) Yönetimi'ni anlattı. Türkmen, konuyşmasında şu ifadelere yer verdi:

    "Kurumsal Gelişim çalışmalarını başarılı kılmak çeşitli zorluklar içerir. Hayat devam eder, zorluklar yanıbaşımızdadır, ancak kurumsal yapı kurma gerekleri hep önümüzde hedef olarak görünüp kaybolmaktadır. Bir jonglör gibi 3 topu 2 elimizle döndürmek durumundayız.

    Hem dönüşmek, sürdürülebilir bir yapıya kavuşmak ve verimliliği artırmak aynı anda sağlanabilir mi? Ne gibi dinamikler bizi etkilemektedir. Nakdi ve ayni sermaye gücümüzün koruyucu zırhı olan 'entelektüel sermayemiz' ne kadar güçlüdür ? Bu süreçleri ne kadar destekleyecektir? Hep beraber bir 'check up'dan geçelim mi?"

    Haluk Ziya Türkmen, kurumsal dönüşümü başarılı kılacak etkenleri ise şöyle sıraladı:

    1. Stratejik Planlama Kalitesi

    2. İş Planı altyapısı - Kurumsal Modelleme (Yönetim Modeli, Finans Modeli, İş Modeli)

    3. Dijital Altyapı

    4. Kalite Alt Yapısı

    Bu dört maddenin şirketin entelektüel sermayesi ile direkt doğru orantılı olduğunu aktaran Türkmen, "Patronlar olarak bireysel, şirketler olarak 'kollektif' değerler bütünlüğümüzün detaylarında ne kadar güçlüyüz. Dönüşüme hazır mıyız? Yoksa önce altyapı sonra kurumsal dönüşüm mü? Yoksa iki süreç beraber olabilir mi? Önerimiz 360 derece hibrid bir model olarak birlikte ve eş zamanlı bir dönüşüm" diye konuştu.

    Online toplantı, üyelerin sorularına cevap verilmesiyle son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow