hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ANTGİAD'tan Cumhuriyet balosu

    ANTGİADtan Cumhuriyet balosu
    expand

    ANTGİAD'tan Cumhuriyet balosu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Genç İşinsanları Derneği (ANTGİAD), Cumhuriyetin 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Balosu düzenledi.

    DoubleTree by Hilton Antalya City Centre'da düzenlenen baloya ANTGİAD yönetim kurulu başkanı Mustafa Cengiz, dernek üyeleri ve davetliler katıldı. Balo, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

    Baloda konuşan ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz, “Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin' sözleriyle geceye eşleriyle birlikte katılanlara teşekkür etti" dedi.

    ANTGİAD'ın her yıl Cumhuriyet Bayramı'nı en içten ve coşkulu şekilde kutladığını ve kutlamaya devam edeceğini söyleyen Cengiz, “Yüce Atatürk, tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik ilkelerinin yaşama geçirilmesinin ancak cumhuriyet rejimiyle olanaklı kılınabileceğini gördüğü için cumhuriyeti seçmiştir. Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, kişi iktidarı yerine ulusçuluğu, bağnazlık yerine çağdaşlığı seçenlerin kurduğu bir rejimdir" diye konuştu.

    Baloda konuşmanın ardından sanatçı Ege sahne aldı. Atatürk'ün sevdiği şarkıların da seslendirildiği gecede dans gösterisi yapıldı. Balo 96'ncı yıl pastasının kesilmesiyle son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow