hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Arabada sinema' keyfi

    Arabada sinema keyfi
    expand

    'Arabada sinema' keyfi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi, koronavirüs kısıtlamalarının yaşandığı günlerde 'güvenli etkinlik' arayanlar için 'arabada açık hava sineması' gösterimleri başlatacak. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilk gösterimin 30 Mayıs Cumartesi akşamı Uncalı Mahallesi'ndeki pazar yerinde 'Aile Arasında' filmiyle başlayacağını açıkladı.

    Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir kapalı olan sinema salonlarının ne zaman açılacağı belirsizliğini korurken, Konyaaltı Belediyesi halkla sinemayı buluşturmaya hazırlanıyor. Sosyal mesafenin korunması ve gerekli tedbirlerin elden bırakılmaması için filmler araç içerisinde ve araçta sadece 3 kişi olacak şekilde izlenebilecek. Alanda aynı anda 150 araçtan dev perdede filmler izleyici ile buluşacak.

    İLK FİLM GÖSTERİMİ 30 MAYIS'TA

    'Arabada sinema' etkinliğiyle vatandaşları açık havada sinemayla buluşturmaya hazırlanan Konyaaltı Belediyesi, etkinliğin ilk filmini 30 Mayıs'ta Uncalı Mahallesi'ndeki açık pazar yerinde gösterime sunacak. Filmler araç içerisinde ve araç radyoları açık bir şekilde izlenebilecek. Ayrıca film izlenecek alana sadece özel araçlar alınacak ve araçta en fazla 3 kişi bulunabilecek. Bunun yanında koronavirüs tedbirleri kapsamında sadece 20 ile 65 yaş aralığındaki vatandaşlar sinema alanına alınacak. Sınırlı kontenjana sahip 'Arabada Sinema' etkinliğine katılmak isteyen vatandaşların konyaalti.bel.tr/rezervasyon adresinden kayıt oluşturmaları gerekiyor. Bir ay boyunca sürecek etkinlik kapsamında yerli ve yabancı çok sayıda film sanatseverle buluşacak.

    İLK FİLM 'AİLE ARASINDA'

    30 Mayıs saat 21.00'deki ilk gösterimin ardından ikinci gösterim yine aynı yerde 31 Mayıs Pazar akşamı saat 21.00'de başlayacak. Bir ay sürmesi planlanan arabada sinema etkinliğinin ilk filmi 'Aile Arasında' olacak. Yönetmenliğini Ozan Açıktan'ın yaptığı filmin senaryosunu Gülse Birsel yazdı. Komedi türündeki Türk filminin başrollerinde Engin Günaydın, Demet Evgar, Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut, Fatih Artman, Şevket Çoruh, Gülse Birsel, Derya Karadaş, Su Kutlu ve Ayta Sözeri yer alıyor.

    YURTTAŞLARIMIZA MORAL VERMEK İSTİYORUZ

    Toplumun zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Esen, vatandaşların morale ihtiyacı olduğunu söyl edi. Bu düşünceyle yola çıkarak vatandaşların hem keyifli vakit geçirebilmesi hem de umutsuzluk havasını üzerinden atması için böyle bir etkinlik yapacaklarını belirten Esen, şöyle konuştu: “Biz ilk günden bu yana sanatla olan bağımızı hep diri tutmaya çalıştık. Çünkü zorlu günlerin üstesinden gelmenin ve nihai sonuca ulaşmanın yolu moral-motivasyondan geçer. Tam da bu noktada sanat devreye giriyor. Son birkaç aydır yaşadığımız bu zorlu sürecin olumsuz etkilerini silmek adına 'arabada sinema' etkinliği ile bir nebze de olsa yurttaşlarımıza moral vermek istedik."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow