hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asansör denetimlerinde Covid-19 önlemi

    Asansör denetimlerinde Covid-19 önlemi
    expand

    Asansör denetimlerinde Covid-19 önlemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MAKİNE Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi, asansörlerin periyodik kontrollerini halk sağlığını göz önünde tutarak Covid 19 salgın döneminde de gerçekleştiriyor.

    MMO Antalya Şube, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Manavgat Belediyesi'nin yanı sıra Isparta ve Burdur'un bazı ilçelerinde asansör denetimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Covid 19 salgını dolayısıyla tüm kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri alırken, Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi de özellikle kamusal bir hizmet olarak gerçekleştirdiği asansör denetimlerine devam ediyor. Asansör denetimlerini yapan muayene personelleri kişisel koruyucu donanımları ile denetimlerini gerçekleştirerek halk sağlığını ön planda tutuyor.

    MMO Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. İbrahim Atmaca, salgın döneminde de olsa asansör kullanımının vatandaşlar için daima önemli bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, "Akredite kuruluş olarak asansör firmalarıyla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Ancak denetimler sırasında, sosyal mesafenin korunmasının çok da mümkün olmadığı asansör kuyuları ve makine daireleri gibi alanlar mevcut. Dolayısıyla virüsün yayılma riskini en aza indirmek amacıyla muayene personelimizi kişisel koruyucu donanımları ile sahaya çıkarıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow