hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asker eğlence ve konvoyları yasaklandı

    Asker eğlence ve konvoyları yasaklandı
    expand

    Asker eğlence ve konvoyları yasaklandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, aldığı yeni kararlarla, asker uğurlamaları, eğlence ve konvoy yasaklanırken, açık hava ve köy düğünleri ise bir günle sınırlandırıldı.

    Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, asker eğlenceleri, köy ve açık hava düğünleriyle ilgili iki yeni karar aldı. Kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına neden olan, fiziki mesafe kurallarına aykırılık teşkil eden asker uğurlamalarına, açık ya da kapalı yerlerde eğlenceler düzenlenmesi, araç konvoyu oluşturulması, toplu uğurlama vb. hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek. Otogar, gar, havaalanı gibi yerlerden yapılacak uğurlamalara askerlik yükümlüsünün birinci derece yakınlarının katılmasına izin verilecek ve bunun dışında akraba, tanıdık, arkadaş vb. katıldığı toplu uğurlamalara kesinlikle müsaade edilmeyecek.

    TAAHHÜTNAME ALINACAK

    Askerlik yükümlülerinden, askerlik şubelerinden sevk işlemleri yapılırken birliğine teslim olacağı dönemi kapsayacak şekilde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere pandemi tedbirlerini ihlal edecek uğurlama, tören, eğlence, konvoy gibi aktivitelerde bulunmayacaklarına dair bir örneği kararımız ekinde bulunan taahhütname alınacak. Bu taahhütnamenin bir örneği ilgili kaymakamlıklara gönderilecek. Kaymakamlıklar, pandemi kurallarına aykırı şekilde asker uğurlaması, eğlencesi, töreni veya konvoyu yapması nedeniyle hakkında idari ya da adli işlem yapılan askerlik yükümlülerine dair bilgileri, ilgili askeri birliğe bildirecek.

    KÖY DÜĞÜNLERİNE SINIRLAMA

    Kurul kararıyla, köylerde ve sokaklarda yapılan düğün, gelin alma, kına dahil, nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin sadece aynı gün içerisinde kalacak şekilde yapılabilecek. Bu etkinlikler en erken saat 10.00'da başlayacak ve en geç saat 24.00'te her türlü faaliyet sona erecek şekilde bitirilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow