hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AŞT Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladı

    AŞT Dünya Tiyatrolar Gününü kutladı
    expand

    AŞT Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Şehir Tiyatrosu (AŞT) 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde 'Huysuz' adlı oyununu sahneledi.
    Antalya Şehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü'nde üç sezondur kapalı gişe oynayan 'Huysuz' adlı oyunu Antalyalılarla buluşturdu. Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle hazırlanan ve Kübalı yönetmen, oyun yazarı ve tiyatro eğitimcisi Carlos Celdrán'ın kaleme aldığı ortak bildiriyi AŞT oyuncularının yer aldığı bir videoda okundu. Oyuna sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
    'TÜRKİYE'DE SİZLER GİBİ SEYİRCİ YOK'
    AŞT Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladı. "Bugün bizim bayramımız, hep birlikte bu bayramı kutlayacağız" diyerek sözlerine başlayan Özgür, “Antalya Şehir Tiyatrosu olarak, bölgemizin her ilçesinde her mahallesinde oyunlarımızla büyük küçük Antalyalılarla buluştuk. Yaklaşık 62 bin kişiye ulaştık. Tüm ekip arkadaşlarım olağanüstü bir gayretle çalışıyor. Burada en büyük şansımız Antalya seyircimiz. Çünkü Türkiye'de sizler gibi seyirci bulmak zor. Türkiye'de birçok tiyatro bize gıptayla bakıyor" diye konuştu.
    TÜREL'DEN TİYATROYA BÜYÜK DESTEK
    Mehmet Özgür, konuşmasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e tiyatroya verdiği destek için teşekkür ederek, “Tiyatro olarak 35 yıllık tarihimizde böyle bir destek aldığımız bir dönem olmadı. Başkan Türel'in tiyatro sanatına verdiği destekler nedeniyle Antalya Belediyecilik tarihinde ilk kez bir başkan şehir tiyatrosu kurdu. 75 kişilik bir ekip olduk ve 6 tane sahnemizin inşaatı da bitmek üzere. Menderes Başkan, bizlerin sizlere daha iyi oyunlar sahnelemek istediğimizi gördü ve bize destek oldu kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. Tüm dünyada tiyatro severlerin bu özel gününü kutluyorum" dedi.
    KAŞLI ÇOCUKLAR TIR'DA TİYATROYA BAYILDI
    Diğer yandan AŞT Tıratro Serik, Kemer, Demre, Finike, Kumluca, Elmalı ilçelerinin ardından Kaş'ta konuşlandı. Tıratro yüzlerce çocuğu tiyatroyla buluşturdu. Bu haftayı Kaş ilçesinde tamamlayacak olan Tıratro, 'Elbise var insan yok, insan var elbise yok' adlı kukla tiyatrosunu Kaşlı öğrenciler için sahneledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow