hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AŞT, 'Takıntılar'la perdesini açtı

    AŞT, Takıntılarla perdesini açtı
    expand

    AŞT, 'Takıntılar'la perdesini açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) yenilenen ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla da adı 'Yıldız Kenter Sahnesi' olarak değiştirilen salonu, 'Takıntılar' adlı oyunla hizmete girdi.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi eski hizmet binası içinde yer alan, uzun yıllar hem meclis salonu hem de tiyatro salonu olarak kullanılan, kentin kültür-sanat yaşamına büyük katkı sunan salon, belediye başkanlığı yeni binasına taşındıktan sonra tadilata alınmıştı. Başkan Muhittin Böcek'in talimatıyla tadilat çalışmaları hızlandırılan, A'dan Z'ye yenilenip, modernize edilen, konforlu hale dönüştürülen salon ve sahne, uzun bir aradan sonra tiyatro severlere kapılarını yeniden açtı.

    Açılış töreninde sahneye adı verilen sanatçı Yıldız Kenter'in hayat hikayesi perdeye yansıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz. Bir milletin sanat yeteneği güzel sanatlara verdiği değerle ölçülür' sözünü hatırlatan bir konuşma yaptı, belediye binasının genç Cumhuriyet döneminde halk evi olarak da kullanıldığını hatırlattı. Hacıarifoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "1993 yılında profesyonelleşen tiyatromuz, Antalya Şehir Tiyatroları'na dönüştü, dünden bugüne perdesi hiç kapanmadı. Tiyatromuz, uzun yıllar kültür salonu olarak anılan ve ismi kentimize yakışan 'Yıldız Kenter Sahnesi'nde Antalyalı tiyatro severleri bir araya getirecek, sanata ve sanatçıya saygı duyan bir anlayışla perdesini açık tutarak, kentimizin kültür sanat yaşamına renk katan katkısını daha da artıracak."

    Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, konuşmasının ardından tiyatronun duayen ismi ve genel sanat yönetmeni Abdullah Sürekli'ye kültür-sanata olan katkısından dolayı 'teşekkür plaketi' sundu. Ardından 'Takıntılar' adlı oyun başladı. Laurent Baffie'nin yazdığı, Deniz Hamzaoğlu'nun yönettiği oyunda Talat Turhan Türkeli, Saadet Yıldırım, Gizem Aşık, Demet Vuranoğlu, Seyfi Satmaz, Emre Karaoğlu, Demet Vuranoğlu, Merve Akaydın rol aldı. Oyunda, takıntıları bulunan hastaların doktor randevuları için beklemek zorunda kaldıkları esnada birbirlerinin sorunlarını anlamak ve aşmak için gösterdikleri çaba eğlenceli bir dille aktarıldı.

    Uzun bir aradan sonra AŞT oyuncularıyla bir araya gelen tiyatro severler, neşeli, keyifli dakikalar yaşadı. Eserin ortaya çıkmasında emeği geçenler ayakta alkışlandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow