hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk, 'Sensin Atatürk' ile anılacak

    Atatürk, Sensin Atatürk ile anılacak
    expand

    Atatürk, 'Sensin Atatürk' ile anılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB) ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), Atatürk'ün 81'inci ölüm yıl dönümünde, Tolga Taviş tarafından bestelenen 'Sensin Atatürk' eserini seslendirecek.

    Antalya DOB ve ADSO'nun Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde birlikte gerçekleştireceği ve 10 Kasım 2018'de İzmir'de dünya prömiyeri yapılan 'Sensin Atatürk', 9 Kasım Cumartesi saat 20.00'de Antalya'da ilk kez sanatseverle buluşacak. Metni Tolga Taviş'e ait olan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumundan ölümüne kadar yaşadıklarını anlatan eserde, ADSO'yu şef Murat Cem Orhan yönetiyor. Antalya DOB sanatçısı Emre Akyurt'un anlatıcı olarak yer aldığı eserde, Antalya DOB korosunu şef Mahir Seyrek çalıştırdı.

    Yokluktan gelen bir liderin farklı yönlerini anlatan 'Sensin Atatürk' eseri için besteci Tolga Taviş hem adının hem de içeriğinin ezber bozduğunu belirterek, “Eserin hareket noktası Atatürk'ün yüce bir insan olmaktan öte hepimiz gibi ölümlü bir insan olması. Onun erdemlerine hepimizin ulaşabileceğini, en azından bu yolda yürüyebileceğimizi anlatmak istiyoruz" dedi.

    Eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden de temin edilebilir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow