hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 92'nci yıl dönümü kutlandı

    Atatürkün Antalyaya gelişinin 92nci yıl dönümü kutlandı
    expand

    Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 92'nci yıl dönümü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 92'nci yıl dönümü, Atatürk Kültür Merkezi'nde coşkuyla kutlandı. Antalya Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı 'Atatürk dünyanın en güzel kentinde' konulu gösteride duygu dolu anlar yaşandı.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 92'nci yıl dönümü dolayısıyla Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKM'de program düzenledi. Programa Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Bölge Adliye Mahkeme Başkanı Orhan Özdemir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Sahil Güvenlik Komutanı Dz. Kd. Alb. Necati Koray Salar, Hava Meydan Komutanı Hv. Plt. Yb. Esra Özatay, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, çok sayıda öğrenci ve ziyaretçi katıldı.

    Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan resim-şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler açıklandı. Resim yarışmasında Konyaaltı İlkokulu'ndan 2'nci sınıf öğrencisi Miray Koşar, şiir yarışmasında Hilmi Caner Saraçoğlu Ortaokulu'ndan Efe Ertekin ve kompozisyon yarışmasında Muratpaşa Antalya Lisesi'nden Tuana Bentetik birinci oldu. Birincilere ödüllerini Vali Ersin Yazıcı takdim etti. İlk 3'e giren diğer öğrencilere de ödülleri verildi.

    Ödüllerin dağıtılmasının ardından Antalya Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı 'Atatürk dünyanın en güzel kentinde' konulu gösteri sergilendi. Gösteride duygu dolu anlar yaşandı. Gösterinin sona ermesinin ardından il protokolü, AKM Fuaye alanında sergilenen 'Atatürk ve Antalya' konulu karma sergiyi gezdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow