hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ATB Başkanı Çandır’dan 10 Kasım mesajı

    ATB Başkanı Çandır’dan 10 Kasım mesajı
    expand

    ATB Başkanı Çandır’dan 10 Kasım mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82’nci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

    Çandır, mesajında şunları kaydetti:

    “20’nci yüzyılın büyük dehası, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna önderlik etmiş Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın üzerinden tam 82 yıl geçti. Neredeyse bir asır. Bir uslusun kurtuluşuna ve kuruluşuna adanmış bir hayat. Sadece Türk ulusuna değil, dünya halklarının özgürlüğüne de ışık olmuş büyük devlet adamı."

    "Tarımdan, sosyal hayata, siyasal hayattan insan haklarına, eğitimden sanayiye, hukuktan kültür sanata birçok alanda gerçekleştirdiği devrimlerle mucize yarattı. Akla ve bilime dayanan, bağımsız, çağdaş, barışa olan inancıyla temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti, O’nun en büyük eseri. Bu eser bize bıraktığı miras değil, çocuklarımızla geliştireceğimiz, yaşatacağımız büyük emanet. Atam, senin naçiz vücudun toprak oldu ancak bağımsız Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Yolunuz yolumuzdur. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 82’nci yıldönümünde, saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow