hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ATB’de koronavirüs önlemleri

    ATB’de koronavirüs önlemleri
    expand

    ATB’de koronavirüs önlemleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), son dönemde bütün dünyada halk sağlığı sorunu haline gelen koronavirüse karşı personelini ve üyelerini korumaya yönelik önlemleri aldı. 
    ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, daha tam olarak tanımlanamayan bir virüs olması sebebiyle gelişmelerin sorumluluk ve ciddiyetle takip edilmesi gerektiğini belirtirken, önlemler alınırken de panik havası yaratılmamasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Çandır, virüsün ekonomiye olası etkileriyle ilgili de uyarıda bulundu.
    Başkan Ali Çandır, koronavirüs salgınının dünyada olduğu gibi Türkiye ekonomisini de olumsuz etkileyeceğini vurgularken, “Bu salgını en az zararla atlatmanın yollarına bakmalıyız" dedi. Çandır, “İşsizleri, çalışanları, iş dünyası olağanüstü bir dönemden geçiyor. Başta çiçek, tarım, tekstil sektörleri olmak üzere tüm sektörleri zor günler bekliyor. Salgının kısa sürede etkisini azaltmasını, hem toplumsal hem ekonomik olarak hızlı bir toparlanma dönemine girmeyi umut ediyoruz" diye konuştu. 
    TOPLANTILARA ERTELEME
    Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan TOBB’un kararları doğrultusunda Borsa’da yapılması planlanan toplantı ve eğitim faaliyetlerinin ertelendiğini bildiren Çandır, 25 Mart’ta yapılması planlanan Meclis Toplantısı’nın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Çandır, salgın nedeniyle üyelerden gelen sorun ve çözüm önerilerinin yer aldığı bir raporu, ilgili bakanlıklara ulaştırılması için TOBB’a gönderdiklerini de kaydetti.
    BORSA’DA HİJYEN ÖNLEMİ
    Virüsten korunmak için en önemli konunun hijyen olduğuna dikkat çeken Ali Çandır, Borsa’da alınan önlemlerle ilgili de bilgi verdi. Personele gerekli bilgilendirme yapılarak ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarıldığını belirten Çandır, tüm binanın profesyonel ekipler tarafından ozonlama yöntemiyle ilaçlandığını, danışma giriş, servis masaları ve katlara el dezenfektanı konulduğunu kaydetti. Çandır, klima bakım ve filtre temizliklerinin yapıldığını da duyurdu.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow