hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atık toplayıcılar: Unutulduk

    Atık toplayıcılar: Unutulduk
    expand

    Atık toplayıcılar: Unutulduk

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Bilal Savcı, sokakta çalışan atık toplayıcılarının koronavirüs tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, “Her zaman olduğu gibi yine unutulduk" dedi.
    Çin'de başlayarak dünyaya yayılan koronavirüs ile ilgili Türkiye'de çeşitli önlemler alınırken, Antalya Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Bilal Savcı, kendi sektörünün yaşadığı sıkıntı nedeniyle yetkililere sitem etti. Sokaklarda kağıt başta olmak üzere atık toplayanlarla ilgili tedbir alınamadığına dikkat çeken Başkan Bilal Savcı, “Üyelerimize defalarca uyarılarda bulunduk. Firmaların faaliyetlerini durdurduğunu, sokak toplayıcılarının da bir süreliğine askıya alınmasını istedik. Ama görüldüğü üzere sokaklarda toplayıcılar hala çalışıyor" dedi.
    Devletin birçok kurumunun yetkilisini aradığını, ancak sonuç alamadığını sözlerine ekleyen Bilal Savcı, “Türkiye genelinde birkaç belediye, sokak toplayıcılarının faaliyetlerini yasakladı. Antalya'da böyle bir durum söz konusu değil. Hiç gündeme de gelmedi. Biz her zaman olduğu gibi yine unutulduk. Diğer taraftan da farklı bir sıkıntı var. Bu sokak toplayıcıları günlük kazanan insanlar. Evlerinde kalırlarsa aç kalacaklar. Belediye ve valiliğin bu konuda da ihtiyaçlarının karşılanması yönünde onlara yardımcı olması gerekiyor. Ancak, bir taraftan da özellikle marketlerden çıkan kartonların toplanması gerekiyor. Özetle sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow