hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ATİK'te şampiyona özel gece

    ATİKte şampiyona özel gece
    expand

    ATİK'te şampiyona özel gece

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- TÜRKİYE Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSGED) tarafından Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen 3. Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası'nda birinci olan down sendromlu Benay Balcı için kutlama gecesi düzenlendi.
    Antalya Tenis ve İhtisas Kulübü'nde (ATİK) düzenlenen geceye Benay Balcı'nın ailesi, takım arkadaşları ve ATİK yönetim kurulu üyeleri katıldı. Eğlence dolu gecede konuşan Benay Balcı'nın annesi Belma Balcı, 180 özel sporcunun mental, otizm ve down olmak üzere 3 kategoride yarıştığı Türkiye Şampiyonası'nda, kızının down kategorisinde birinci olduğunu ve bu rekoru da 6 yıldır elinde bulundurduğunu söyledi.
    Kızının, Avrupa ve Dünya ikincilikleri bulunduğuna dikkati çeken Belma Balcı, “Kızım geçen yıl Finlandiya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da takım halinde birinci olan takımda yer aldı. Bireyselde de Avrupa üçüncülüğü kazandı. 31 Mart- 7 Nisan'da Antalya'da özel sporcuların olimpiyatları olan Trisoma-game yarışmasında mücadele edecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow