hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atıl araziler yeşil alan oluyor

    Atıl araziler yeşil alan oluyor
    expand

    Atıl araziler yeşil alan oluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Şafak Mahallesi'nde görsel kirliliğin yaşandığı 37 bin metrekarelik araziyi yeşil alana çevirecek.

    Kepez Belediyesi, mülkiyet sorunlarından dolayı atıl halde kalan ve uzun vadede yatırımın yapılamayacağı kamu tesisi arazilerini, yeşil alana dönüştürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Şafak Mahallesi ile Akdeniz Sanayi Sitesi arasında kalan ve mülkiyet probleminden dolayı yatırımın yapılamadığı 37 bin m2 büyüklüğündeki arazideki kirliliği ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. Ekipler, molozları ve çöpleri kaldırdıktan sonra iş makineleriyle arazinin toprak tesviyesi yapacak. Daha sonra çevresine çeşitli türde ağaç ve bitkinin dikileceği dev alan, çim ekilerek yeşillendirilecek. Sulama ve ışıklandırma tesisatı yapılacak arazinin çevresinde yürüyüş parkuru da oluşturulacak. Yeşillendirme çalışmasının tamamlanmasıyla mahalle ve sanayi sakinlerine nefes alabileceği dev bir alan kazandırılmış olacak.

    Kepez Belediyesi, yeşillendireceği arazinin yanında geçen yıllarda 1200 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde yeni bir bulvar açmıştı. 'Ahmet Hamdi Akseki' ismi verilen bulvar ve 37 dönümlük yeşil alan bölgeye modern bir şehir görünümü kazandıracak.

    GÖRSEL KİRLİLİĞE YEŞİL ÇÖZÜM

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 11 yıllık görev süresinde ilçeye 3 milyon 200 bin m2 yeşil alan kazandırıldığını hatırlattı. Kent sakinlerine, yeni yeşil alanlar armağan etmek için çalıştıklarını aktaran Tütüncü, "Kepez'de yeşil seferberliği başlattık. Bu kapsamda elimizin değdiği her yeri yeşillendiriyoruz. Yeni mahalle parkları yaparken, mülkiyet probleminden dolayı yatırımın yapılamadığı arazilerdeki kara lekeleri yeşillendirme çalışmasıyla ortadan kaldırıyoruz. Uzun vadede yatırımın yapılamayacağı ve etrafında yoğun binaların bulunduğu kamu tesisi alanlarındaki kirlilik sorununa, yeşillendirme ile geçici bir çözüm üretiyoruz. Şafak Mahallesi ile Akdeniz Sanayi Sitesi arasındaki 37 dönümlük arazideki kirliliğin kaldırılması talebi vardı. Uzun vadede mülkiyet probleminin çözülemeyeceğini dikkate alarak bu alanı, çim ekimi ve ağaç dikimiyle dev bir yeşil bahçeye dönüştüreceğiz. Bu yeşil bahçe, hem bölgesini güzelleştirecek hem de hemşerilerimize nefes olacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow