hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atları resmediyor

    Atları resmediyor
    expand

    Atları resmediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI ressam Sema Erdoğan Mesci, asırlardır insanoğluna hizmet eden, günümüzde de birçok alanda kullanılan atları resmediyor.

    Ressam Sema Erdoğan Mesci, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olup, Mersin Üniversitesi'nde de yüksek lisansını tamamladıktan sonra 2007 yılında Yeşilbahçe Mahallesi'nde 'Semart' adlı resim atölyesini açtı.

    Çocuk, genç ve yetişkin gruplarına resim sanatını sevdirerek öğreten, bugüne kadar çok sayıda ressam yetiştiren Mesci, koronavirüs salgınından dolayı eğitim çalışmalarına ara verdi. Atölyede resim üretimini tek başına sürdüren Mesci, Aura koleksiyonunun ardından bu kez de zarafet ve asaletleriyle insan hayatında önemli yer tutan atları konu edindi.

    Ressam Sema Erdoğan Mesci, at sevdasının çocukluk ve gençlik yıllarında başladığını, at sırtında doğada özgürce gezmeyi çok sevdiğini belirtti. Mesci, atları değişik figürlerde tuvallerine aktardığını, yeni bir koleksiyon oluşturduğunu söyledi. Sema Erdoğan Mesci, "İnsanoğlunun gözünde her zaman asaletin simgesi olan, nesilleri de giderek azalan farklı cinslerdeki atları büyük bir özen ve heyecanla resmediyorum. Atların özgürce koşmalarını, şahlanışlarını, büyüleyen güzellikteki duruşlarını hayal ederek çiziyor, yağlıboya ile renklendiriyorum. At resimlerimi hayat normalleşmeye başlayınca sergileyip sanatseverlerin beğenisine sunacağım" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow