hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ATSO 'KÖK Ödülleri'ne büyük ilgi

    ATSO KÖK Ödüllerine büyük ilgi
    expand

    ATSO 'KÖK Ödülleri'ne büyük ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl ilk kez verilecek 'KÖK Ödülleri' için başvurular devam ediyor. ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO'nun geleneksel ödül törenlerini tek bir çatı altında toplayan ve bu yıl ilk kez verilecek KÖK Ödülleri'nin büyük ilgi gördüğünü ve yoğun bir katılım olduğunu söyledi.

    'Kente Önem Katanlar' isminin baş harflerinden oluşan KÖK Ödülleri kapsamında 'İnovasyon, Dijital Dönüşüm, Bilim, Eğitim, Kültür-Sanat, Spor, Çevre, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Antalya Araştırması, Basın' olmak üzere toplam 10 kategoride 'Kent Ödülleri' verileceğini belirten Davut Çetin, başvuruların 14 Şubat tarihine kadar www.kenteonemkatanlar.org web sayfası üzerinden yapılabileceğini söyledi. Davut Çetin, “Kişi veya kuruluşlar kendi adlarına da başvurabilir, aday da önerebilir" dedi.

    EKONOMİ KENTİN KÖKLÜ DEĞERLERİYLE BİRLİKTE GELİŞİR

    2020 yılından itibaren ATSO ödüllerini 'KÖK' ismiyle vereceklerini belirten Davut Çetin, şu bilgileri verdi;

    “ATSO KÖK, kentin önemine atıf yapmakta, ekonominin kentin köklü değerleriyle birlikte gelişeceğini ifade etmektedir. Bir kenti kent yapan köklü kuruluşları, tarihi değerleri, kentin kültürü, eğitim, bilim, sanat gibi zenginlikleridir. Bir kent ekonomisi, kuruluşları, eğitimi, sanatı, basınıyla bir bütün olarak gelişebilir. KÖK, aynı zamanda kadim şehrimizin köklü kuruluşu olan ATSO'yu da ifade etmektedir. Zira, ATSO 137 yıllık tarihiyle Antalya'nın köklerinden birisidir."

    "KÖK Ödülleri kapsamında geleneksel ödüllerimiz yanında, önemli bir yenilikle 'Kent Ödülleri' kategorisini de ekliyoruz. Kent Ödülleriyle artık sadece üyelerimize değil, Antalya'ya değer katan, önem katan kişi ve kuruluşlara da ödül veriyoruz. Böylece ATSO Ödüllerini, aynı zamanda kent adına Antalya ödülüne dönüştürüyoruz. Dolayısıyla geleneksel ödül kategorilerimizden vazgeçmeden geleneklerimizi ve geleceğimizi 'Kente Önem Katanlar', KÖK Ödülleri çatısı altında birleştirdik."

    BAŞVURULAR SÜRÜYOR, ADAY DA ÖNERİLEBİLİYOR

    "Bu ödüller hem kişilere hem kurum veya kuruluşlara verilebilir. Kent ödüllerinin bazılarına üyelerimizin de şirket olarak başvurmalarını önemsiyorum. Çünkü çevre, eğitim, sosyal sorumluluk, kültür-sanat ödüllerimizin asıl amacı bu konularda hem kent hem üyelerimiz nezdinde farkındalığı artırmak ve teşvik edici olmaktır. Günümüzde bir şirketin değeri sadece cirosuyla değil, çevreye, eğitime, sanata katkısıyla, sosyal sorumluluk projeleriyle ölçülmektedir. Artık kişilerin özgeçmişlerinde bile sosyal sorumluluk çalışmalarına bakılmaktadır. Dolayısıyla üyelerimizin bu kategoride de yarışmasını da önemsiyoruz. ATSO KÖK Ödülleri'ne yoğun bir ilgi var."

    ÖDÜL ALANLARIN İSMİ SPOR SALONUNDA YAŞATILACAK

    KÖK Ödülleri kapsamında her yıl bir sosyal sorumluluk projesine imza atılacağını vurgulayan Davut Çetin, “ATSO olarak biz her zaman eğitime çok önem veren bir kurum olduk. Bu yılın sosyal sorumluluk projesi temasını, geleceğin iyi eğitimli gençlerin ellerinde yükseleceğinden hareketle, 'Eğitim' olarak belirledik. Bu çerçevede, 2020 yılı KÖK Ödüllerini kazananlar adına Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bir spor salonu yapımı çalışmalarına başladık. Salonun girişinde 'Bu Spor Salonu, ATSO'nun 2020 Yılı Ödül Sahipleri Adına Yaptırılmıştır' başlığıyla ödül alanların isimlerini yazdırmayı öngördük. Böylece KÖK ödülü alanlar adına kentimize ve çocuklarımıza güzel bir eser kazandırmış olacağız. Bu projemizin ülkemizdeki ve şehrimizdeki tüm kurumlara örnek olmasını, bir etkileşim yaratarak bu tür projelerin gelişmesini temenni ediyorum" dedi.

    Davut Çetin, ödüllerin ATSO'nun kuruluş tarihi olan 3 Nisan 2020 tarihinde açıklanacağını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow