hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ATSO'da sayısal takograf bilgilendirme toplantısı

    ATSOda sayısal takograf bilgilendirme toplantısı
    expand

    ATSO'da sayısal takograf bilgilendirme toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde ATSO'nun ev sahipliğinde düzenlenen 'Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi' ve 'Sayısal Takograf' konulu bilgilendirme toplantısı, ATSO Meclis Salonu'nda yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı O. Hakan Özdemir ile Bakanlık ve TOBB uzmanlarınınkatıldığı toplantıya Antalya ve çevre illerden firmalar yoğun ilgi gösterdi.

    Toplantının açılışında bir konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren başlanacak 'Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi' (U-ETDS) ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren başlanacak 'Sayısal Takograf Sistemi' ile Karayollarındaki güvenlik açıklarının kapatılacağını, her türlü yolcu ve yükü kayıt altına alarak, yolların daha güvenli hale gelmesine katkı sağlayacağını söyledi.

    Erkan, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın sektörümüze sağladığı katkıların, dayanışmanın artarak sürdürülmesi, sektör mensubu gerçek ve tüzel kişilerin de kurallara azami özen göstermesi en büyük temennimizdir. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu konuda üzerimize düşen görevlerimizi yerine getireceğimiz hususunu bilmenizi isterim" dedi.

    KORSAN TAŞIMACILIK ÖNLENECEK

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı Hakan Özdemir ise U-ETDS sisteminin, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu (KTK) ve KTY çerçevesinde taşımacılık faaliyetinde bulunan firmaların taşıdıkları eşya, kargo ve yolcu hareketlerinin elektronik olarak gerçek zamanlı takibi, değerlendirilmesi ve denetimi imkanlarının sağlanacağı bir sistem olduğunu söyledi.

    Toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TOBB uzmanları tarafından, Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve ilgili mevzuat (UETDS Sistemi), Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve ilgili mevzuat (Sayısal Takograf Sistemi) konularında bilgiler verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow