hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÜ Çevre Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

    AÜ Çevre Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu
    expand

    AÜ Çevre Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) tarafından 23 yıldır geleneksel olarak düzenlenen çevreye duyarlı kişi ve kurumların ödüllendirildiği Çevre Hizmet Ödülleri Töreni, çevrimiçi gerçekleştirildi.

    Çevre Hizmet Ödülleri programı 'Sürdürülebilirlik İçin Sıfır Atık Paneli' ile başladı. Panelin açılış konuşmasını yapan AKÇAM Müdürü Prof. Dr. Şule Orman, Akdeniz Üniversitesi'nin ülkemizde, 23 yıldır düzenli bir şekilde sürdürülerek gerçekleştirilen 'Çevre Hizmet Ödülü' veren tek üniversite olma ayrıcalığına sahip olduğunu söyledi.

    'ÇEVRE ÜSTÜMÜZE VAZİFE'

    Gelecek nesillere her açıdan yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçlayan sürdürülebilirlik kavramının bütünsel bir yaklaşım gerektirdiğini söyleyen Prof. Dr. Orman, “Tüketim ve üretim alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerekiyor. Biliyoruz ki doğal kaynaklar sınırsız değil. Sürdürülebilir üretim yöntemlerini tercih etmemiz ve fayda zarar ilişkisini irdelememiz gerekiyor. Ayrıca atık miktarımızı azaltmak, yahut geri dönüşüme göndermek en önemli hedeflerimiz arasında olmalı" diye konuştu.

    Prof. Dr. Orman, sürdürülebilir sağlıklı bir dünya için bireysel ve kurumsal olarak çevre duyarlılığının, farkındalığın ve toplumsal bilincin de artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

    Açılış konuşmasının ardından geçilen panelde; Fraport TAV Antalya Kalite Müdürü Dr. Musa Güngören 'Sürdürülebilir Çevre Faaliyetleri' başlıklı, TURMEPA Deniz Temiz Derneği Çevre ve Atık Yönetimi Koordinatörü Dağhan Mehmet Yazıcı 'Sıfır Atık Mavi' başlıklı, İTÜ ETA Vakfı Konyaaltı Doğa Koleji'nden Kampüs Müdürü Ceyhun Deveci 'Sürdürülebilir Dünya ve Çocuklar' başlıklı ve AGT Ağaç. San. ve Tic. A.Ş'den Çevre Yöneticisi Tolga Altın 'Atığın Biyokütle Olarak Kullanılması' başlıklı konuşmalarını yaptı.

    ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

    Panelin ardından ikinci oturumda ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, “Bildiğiniz gibi içinde yaşadığımız zaman diliminde hızlı bir sanayileşme, teknolojik gelişmelerle birlikte artan çevre sorunlarıyla karşı karşıyayız. Bunun yanında nüfus artışı, küresel ısınma vb. sebeplerle birlikte bu sorun gitgide daha da büyümektedir. Bireysel önlemlerin yanında artan çevre sorunlarına karşı topyekün önlem alınması artık zorunlu hale gelmiştir. Bu sebeple çevre ve doğal kaynakların korunmasında başta üniversitelerimiz, belediyelerimiz ve çevre dostu kurum ve kuruluşlara önemli görevler düşmektedir" diye konuştu.

    Açılış konuşmalarının ardından ödül kazanan kişi ve kurum temsilcilerinin katılımıyla ödül takdimine geçildi. Ödül kazanan kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen törende ödüller; İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hale Özgün, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer, TURMEPA Deniz Temiz Derneği Çevre ve Atık Yönetimi Koordinatörü Dağhan Mehmet Yazıcı, Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akın, Antalya Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erhan Ercanlı, Kemer Hacı Mehmet Saygın Ortaokulu Okul Müdürü Ayşe Görür, Manavgat Milli Egemenlik Ortaokulu Proje Sorumlusu Öğretmen Banu Kan, Kepez Emine Fatma Çevik Anaokulu Okul Müdürü Cüneyt Gökçe, Fraport TAV Antalya Kalite Müdürü Dr. Musa Güngören, İTÜ ETA Vakfı Konyaaltı Doğa Koleji Kampüs Müdürü Ceyhun Deveci, AGT Ağaç. San. ve Tic. A.Ş. Çevre Yöneticisi Tolga Altın ve Yüksel Tohum AR-GE Müdürü Dr. Ercan Özkaynak, Lara Barut Otel Kalite Müdürü Gülbahar Ölmez, Bilgin Anaokulu Sahibi Bilgin Erciyas, Süleyman Demirel Üniversitesi Dr.Öğr.Üyesi Ulvi Erhan Erol ve Yazılım Mühendisi Engin Ülger'e takdim edildi.

    Tören sonunda tüm katılımcılara çevreye yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür edilirken katılımcılar da Akdeniz Üniversitesi'nden böyle bir ödüle layık görülmelerinden dolayı mutluluklarını dile getirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow