hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÜ en çok tercih edilen üniversiteler arasında

    AÜ en çok tercih edilen üniversiteler arasında
    expand

    AÜ en çok tercih edilen üniversiteler arasında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ), 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yüzde yüze yakın kontenjan doluluğuna ulaşarak en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.
    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan YKS'nin tercih sonuçları raporuna göre Akdeniz Üniversitesi ön lisans eğitiminde 7. 824 kontenjanından 7.751'i dolarken lisans eğitiminde 6.689 kontenjanından 6.647'isine öğrenci yerleştirilmesiyle kontenjanlarının tamamına yakını doldu. 
    Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Ziraat, Turizm Fakültesi gibi temel alanlarda yüzde 100'lük doluluk oranına ulaştıklarını belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Üniversitemiz ön lisansta yüzde 99.07, lisans eğitiminde ise yüzde 99.37 doluluk oranlarına ulaştı. Böyle yüksek bir doluluk oranına ulaşmak üniversitemiz adına memnuniyet verici. Sağlık, fen ve sosyal başta olmak üzere her alanda verdiğimiz kaliteli eğitim, öğrencilerimize sunduğumuz sosyal olanakların yanısıra öğrenci dostu bir şehirde olmamızın da etkisiyle üniversitemiz öğrenciler için her zaman tercihlerin başında yer alıyor" diye konuştu. 
    Akdeniz Üniversitesi'ni kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Hepimizin bildiği gibi zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ancak üniversitemize yeni katılan ve diğer öğrencilerimizin içi rahat olsun. Onların sağlığını tehdit etmeyecek şekilde en iyi eğitim modeli için planlamalar yapıyoruz. Öğrencilerimizin eğitimlerini verimli ve sağlıklı bir şekilde almaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.
    Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi'ni kazanan öğrencilerin kayıtlarını 6 Eylül 2020 tarihine kadar arasında e-devlet üzerinden yapabileceğini, e-devlet üzerinden gerçekleştiremeyenlerin ise yine bu tarihe kadar yüz yüze yapabileceğini belirterek kayıt ile ilgili bilgilere 'http://oidb.akdeniz.edu.tr' adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow