hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÜ Hemşirelik Fakültesi'nde mezuniyet töreni

    AÜ Hemşirelik Fakültesinde mezuniyet töreni
    expand

    AÜ Hemşirelik Fakültesi'nde mezuniyet töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hemşirelik Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, AÜ Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı. 6'sı yabancı uyruklu olmak üzere 216 hemşire, sağlık sistemine kazandırıldı.

    Törende dönem birincisi hemşire Şebnem Dölek, mezunlar adına konuşma yaptı. Hemşireliği bir yaşam biçimi olarak öğrendiklerini belirten Dölek, "Yaşamımız boyunca kullanacağımız, hayatımız boyunca bir adım önde ilerleyeceğimiz değerli bir hazine elde ettik. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, mesleki ilkelerimizin rehberliğinde çağdaş hemşireler olarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

    AÜ Hemşirelik Fakültesi'nin 2018-2019 devlet üniversiteleri tercih sıralamasında 10'uncu sırada yer aldığını söyleyen Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm ise "Kalite politikamız, kalite yönetim sistemi anlayışı doğrultusunda, evrensel standartlarda sağlık bakım uygulamalarını gerçekleştirebilecek hemşireler yetiştirebilmek, bilimsel ve sosyal faaliyetlerle fakültemizin ulusal ve uluslararası tanınırlığını artırmaktır" diye konuştu.

    Prof. Dr. Sebahat Gözüm, "Yaşadığınız toplumun sağlık bakım gereksinmelerine duyarlı, sadece insana değil, çevreye ve yaşamı paylaştığımız tüm canlılara sevgili ve saygılı olmanızı diliyorum. İyi bir hemşire olmak için kendi sağlığınızı da korumanızı, fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişiminizi sürdürmenizi diliyorum" diye konuştu.

    Hep birlikte Uluslararası Hemşirelik Ahlak Yasası And İçme ve kep atma törenine katılan hemşireler, törene katılan öğretim üyeleri ve yakınlarına teşekkür edip, mezun olmanın sevincini yaşadı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow