hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÜ'de 'Cumhuriyet Sergisi'

    AÜde Cumhuriyet Sergisi
    expand

    AÜ'de 'Cumhuriyet Sergisi'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)- AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (GSF) kuruluşunun 20'nci yılı kutlamaları kapsamında, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Nalan Sülün'ün küratörlüğünde 17. Geleneksel Karma Cumhuriyet Sergisi' açıldı.

    AÜ Yerleşkesindeki Olbia Sanat Galerisi'nde gerçekleşen serginin açılışını GSF dekan yardımcıları Doç. Dr. Semih Büyükkol ve Dr. Öğr. Üyesi Kezban Sönmez ile bölüm başkanları yaptı. Sergide, fakülte öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencilerinin resim, heykel, grafik, seramik, fotoğraf çalışmaları beğeni topladı. Hazır nesnelerle üretilmiş enstalasyonlar ve performanslar da ilgi gördü. Sergiye paralel etkinliklerde müzik dinletisi ve konferans da düzenlendi.

    GSF Mavi Amfi'deki konferansta 'Yeni Hayat-Yeni İnsan-Yeni Sanat' başlığıyla Türkiye'nin önemli kültür tarihçilerinden araştırmacı yazar- küratör Ekrem Işın, katılımcılara Cumhuriyet ideallerinin toplumsal yapıda yarattığı değişim ve dönüşüme dair bilgiler verdi, dönemler arasındaki edebiyat eserlerinden de metinler okudu.

    GSF Müzik Bölümü'nden araştırma görevlileri Engin Özyörük ile Ezgi Özyörük de Atatürk fotoğrafları eşliğinde dinleti sundu.

    Olbia Sanat Galerisi'nde devam farklı sanat dallarında açılan sergi 8 Kasım Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow