hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÜ'de kariyer günü gerçekleştirildi

    AÜde kariyer günü gerçekleştirildi
    expand

    AÜ'de kariyer günü gerçekleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Antalya Business Network iş birliği ile '2. Uluslararası Kariyer Günü' düzenlendi.
    AÜ Edebiyat Fakültesi Bumin Kağan Salonu'nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ertürk yaptı. Prof. Dr. Ertürk, kariyer günlerinin her bölüm için önemli olduğunu belirterek öğrencilerin gelecekte başka mesleklere de yönelebilmelerinde bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu vurguladı.
    Alman Dili ve Edebiyatı Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Arıkılıç Songören, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Demir ve Antalya Business Network Yönetim Kurulu Başkanı Helena Schönbaum koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlikte öğrencilere kariyerleri için çeşitli iş olanakları sunuldu.
    Etkinlikte, firma yetkilileri de öğrencilere şirketlerini tanıtan kısa sunumlar yaparak iş görüşmelerinde yapılması gerekenler hakkında bilgiler aktardı. Sunum bitiminde öğrenciler 15 dakikalık mülakatlarla firma yetkililerine özgeçmişlerini sundu.
    Gün içerisinde birçok firma ile görüşme şansı yakalayıp, çeşitli iş sektörleri hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler,iş görüşmesi deneyimi kazandıklarını, geleceğe dair planlarını oluşturmaya başladıklarını ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow