hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÜ'de sanat ve tasarım sempozyumu

    AÜde sanat ve tasarım sempozyumu
    expand

    AÜ'de sanat ve tasarım sempozyumu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Lisansüstü Eğitimi Sanat ve Tasarım Sempozyumu başladı.
    Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Uluslararası Lisansüstü Eğitimi Sanat ve Tasarım Sempozyumu'na, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Semih Büyükkol, Güzel Sanatlar Enstitü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Enver Güner, Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.
    Sempozyumun açılışında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Enver Güner, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin sanatsal ve bilimsel çalışmalarını sözlü bildiri şeklinde sunmalarını amaçladıklarını söyledi. Bu sayede bilgilerini öğrencilerle hocalarıyla paylaşarak sanata ve bilime katkı sağlayıp kültürel bir hafıza oluşturulacağını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Güner, “Diğer enstitülerden gelen öğrencilerin bilgi paylaşımı yaparak sanatsal çalışmaların hangi boyutta olduğunu görüyoruz. Türkiye'deki sanat çalışmalarının hangi yönde ilerlediği, hangi konuların ilgi gördüğü konusunda bize fikir veriyor. Bu da bizim enstitümüz açısından ortak bir arşiv alanı oluşturuyor" dedi.
    Sempozyum yarın sona erecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow