hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÜ'de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı

    AÜde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı
    expand

    AÜ'de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın başkanlığında Tez-Koop-İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başlangıç Toplantısı gerçekleştirildi.

    Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda yapılan toplantıya, Rektör Özlenen Özkan'ın yanı sıra Genel Sekreter Ali Evren İmre, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alptekin Duru, Tez-Koop-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Barış Özdemir ve sendika üyeleri katıldı.

    Rektör Özkan toplantıda yaptığı konuşmada, “Üniversitemizin eğitim iş kolunda çalışan işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesinin süresi 31 Aralık 2020 tarihinde sona ermişti. Bugün Tez-Koop-İş Sendikası ile başladığımız görüşmelerle toplu iş sözleşmesini yenileyeceğiz. Bu sözleşmeden, 393'ü taşerondan kadroya geçenler olmak üzere 730 işçimiz yararlanacak" şeklinde konuştu.

    Akdeniz Üniversitesi'nin bilime ve eğitime sunduğu katkılarla ulusal ve uluslararası düzeyde saygın bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Özkan, “Üniversitemiz dünya çapında bir marka olma iddiasını da taşımaktadır. Bu iddiayı sürdürmek ve başarıya ulaşmak için hep birlikte büyük gayretle çalışıyoruz. Bu vizyona ulaşmada üniversitemizin her bir mensubu gibi işçilerimizin de katkısı önemli ve çok değerlidir. Mali disiplini bozmadan işçilerimizin emeğinin karşılığını vermek toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki ilkemiz olacaktır. Bugün başladığımız görüşmelerin tüm tarafların memnuniyet duyacağı bir süreç olmasını temenni ediyor ve şimdiden hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

    Tez-Koop-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Barış Özdemir de görüşmelerin başlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek Rektör Özkan'a toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yaptığı katkı için teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow