hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AVM'lerin bir dizi önlemle açılması gündemde

    AVMlerin bir dizi önlemle açılması gündemde
    expand

    AVM'lerin bir dizi önlemle açılması gündemde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - KORONAVİRÜS önlemleri kapsamında faaliyetlerine geçici süreliğine ara verilen AVM'lerin önümüzdeki günlerde kademeli açılması bekleniyor. Ramazan Bayramı öncesi veya sonrasında açılması gündemde olan AVM'lerde bir dizi önlem alınması bekleniyor.
    Koronavirüs vakalarının Türkiye'de görülmesinin ardından alınan tedbirler kapsamında alışveriş merkezleri içerisinde bulunan birçok mağaza faaliyetlerini geçici süreliğine durdurdu. Bunun üzerine AVM'ler içerisinde yalnızca market ve eczaneler belirli saatlerde hizmet vermeye devam etti. Geçen 1 aylık süreç sonunda ise AVM'lerin Ramazan Bayramı öncesinde veya sonrasında kademeli açılması gündemde.
    Koronavirüsle mücadele eden bazı ülkeler, bir dizi önlemle AVM'lerin açılmasına izin veriyor. Tedbirlerle çalışanların ve alışverişe gelen müşterilerin sağlığı ön planda tutuluyor. İlk etapta belli sayıda mağazanın açılmasına izin verilirken, AVM'ye giren kişi sayısı ise kısıtlanıyor. Türkiye'deki sektör temsilcileri ise son günlerde açılması gündemde olan AVM'lerde benzer önlemlerin alınmasını bekliyor.  
    Alınması beklenen önlemler arasında, AVM'lerin günde 10 saat açık olması, müşterilerin ziyaretinin 3 saati geçmemesi, 3-12 yaş arası ve 60 yaş üstü ziyaretçilerin girişine izin verilmemesi, AVM ve mağazaların kapasitelerinin yüzde 30'u kadar müşteri alabilmesi,  çalışanlar da dahil olmak üzere AVM'ye giren herkesin termal ısı ölçerlerle denetlenip takip edilmesi, tüm girişlerde el dezenfektanları bulundurulması, tuvaletlerin her kullanımdan sonra temizlenmesi, maskesiz ziyaretçi girişine ve dolaşmasına izin verilmemesi, potansiyel koronavirüs taşıyıcıları için zorunlu izolasyon odası kurulması, yeme-içme alanlarında oturma kapasitesinin yüzde 30'u kadar ziyaretçi alabilmesi ve masaların arasının en az 2 metre olması, önlemler süresince perakendeciler ve AVM yönetimlerinin kampanya, aktivite veya promosyon yapmaması, AVM otoparkının yüzde 25'inin açık olması gibi tedbirler yer alıyor.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow