hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avni Tolunay'ın tapu hasreti bitiyor

    Avni Tolunayın tapu hasreti bitiyor
    expand

    Avni Tolunay'ın tapu hasreti bitiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Avni Tolunay Mahallesi'nde hazine parsellerindeki taşınmazların mülkiyet sorununun çözümü için çalışmalar sürüyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçeside hazine ve vakıf arazilerinde uzun yıllardır yaşanan ve çözülmesi zor olan mülkiyet sorunlarının kısa sürede sonuçlanacağını söyledi.
    Kepez ilçesinde mülkiyet sorunu çözülen ve bugüne kadar 48 bin kişinin tapusuna kavuştuğu bölgede Avni Tolunay mahallesi için de çalışmalar devam ediyor. Vatandaşların uzun yıllardır kullandıkları hazine parsellerinde, Milli Emlak ile Tapu ve Kadastro arasında geçmiş yıllardaki anlaşmazlıktan dolayı mülkiyet sorunu yaşanıyordu. Bölgedeki vatandaşlar, uzun yıllar kullandıkları ve üzerinde evleri, seraları bulunan hazine parsellerinin, 2B kapsamına alınarak kendilerini satılmasını talep ediyordu.
    BELEDİYE AVNİ TOLUNAY TOPLANTISI
    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, bu talebinin karşılanması için sorunun muhataplarını düzenlediği bir toplantıyla bir araya getirdi. Tütüncü'nün ev sahipliğinde belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Milli Emlak ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü bürokratları, Avni Tolunay Mahalle Muhtarı Rüstem Çelik ve mülkiyet sorununu yaşayan vatandaşların temsilcileri katıldı. Toplantı sonrası konuşan Başkan Tütüncü şu açıklamayı yapatı:
    "Avni Tolunay mahallesinde hazine parsellerindeki mülkiyet sorununu vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak şekilde çözmek arzusundayız. Biz en çok vatandaşımızın tapu özlemini giderdiğimizde mutlu oluyoruz. Avni Tolunay sakinlerimizin de tapu beklentilerini  karşılayacağız. Kepez'in yıllardır çözülememiş nice mülkiyet sorunlarını milletvekillerimizle, parti teşkilatlarımızla, kamu kurumlarımızla, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla ve hemşehrilerimizle birlikte çözdük. 2B tarih oldu. Birçok mahallemizin gecekondu görünümünü, yaptığımız imar revizyonları ve kat artışlarıyla modern bir şehir görünümüne kavuşturduk. Dile kolay 48 binden fazla tapu tahsisi yaptık. Avni Tolunay mahallemizin mülkiyet sorunlarını çözmek için milletvekillerimizle, parti teşkilatlarımızla, kamu kurumlarımızın bürokratlarıyla, muhtarlarımızla,  hemşehrilerimizle masadaydık."
    Avni Tolunay Mahallesi'ndeki hazine parselleri sorunu,  2B formülü ile çözülecek. Mahkeme kararları sonrası parseller kadastro tarafından kullanıcı tespiti yapıldıktan sonra uygun bir fiyata peşin, ya da taksitli olarak araziyi kullanan kişiye satılacak.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow