hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Baba şair' sevenlerini üzdü

    Baba şair sevenlerini üzdü
    expand

    'Baba şair' sevenlerini üzdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı bünyesinde üst düzey görevlerde bulunmuş, Antalya'nın da en yaşlı şairi olarak bilinen 96 yaşındaki Abdülbaki Kotan yaşamını yitirdi.

    İçişleri Bakanlığı'nda nahiye müdürü olarak göreve başlayan, ardından daha üst makamlarda da hizmetlerde bulunan, 41 yıllık devlet hizmetinin ardından emekli olup Antalya'ya yerleşen, yazdığı şiirlerle de 'Dolunay'da Şiir ve Müzik Geceleri'ne renk katan şair Abdulbaki Kotan, uzun süredir bazı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi görürken, yaşamını yitirdi. Antalya Şair, Ozan, Yazar ve Bestekârlar Derneği'nin (ANŞOYAD) üyesi de olan, şiir ve edebiyatseverlerin gönlünde taht kuran 96 yaşındaki Abdülbaki Kotan'ın yaşamını yitirmesi kültür ve sanat camiasını üzüntüye boğdu.

    Edebiyat gruplarının etkinliklerinde de onur konuğu olarak yer alan, konuşmacı olarak katılan, birikim ve tecrübelerini paylaşan, öykü, araştırma- inceleme ve şiir dallarında da basılı eserleri bulunan Abdülbaki Kotan, yakınlarının, sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

    Sevenleri Abdülbaki Kotan için, "Yaşına rağmen akıl ve ruh sağlığı mükemmeldi. Güçlü bir belleğe sahipti. Anılarını bizlerle paylaşırdı, dikkatle dinlenirdi. Etkinliklere takım elbiseli, kravatlı gelirdi. Tedavi sürecinde bile elinden gazete ve kitaplarını bırakmazdı. Çok okurdu, çok yazardı. Yeri doldurulmayacak değerli bir insandı. Bilgi hazinesi genişti. Biz ona hep 'ayaklı kütüphane' der, 'baba şair' lakabıyla da seslenirdik" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow