hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BAKA toplantısı, Vali Karaloğlu başkanlığında yapıldı

    BAKA toplantısı, Vali Karaloğlu başkanlığında yapıldı
    expand

    BAKA toplantısı, Vali Karaloğlu başkanlığında yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) yönetim kurulu Şubat ayı olağan toplantısı, Vali Münir Karaloğlu başkanlığında Antalya'da yapıldı.

    Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki toplantıya, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Hasan Şıldak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, il genel meclis üyeleri, ticaret ve sanayi odası yöneticileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan BAKA Dönem Başkanı Vali Karaloğlu, 2019 yılı ve daha öncesinde alınan kararlar ve yapılan sözleşmelerin, uygulanan projelerin uygulama süreçlerini gözden geçireceklerini belirtti.

    ÜÇ İLDE YÜRÜTÜLEN PROJELER

    Üç ilde de yürütülen güdümlü projelerin olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, “Antalya'da Büyükşehir Belediyesi ile beraber tarımsal sulama ve güneş enerji santral kurulumuyla ilgili yürütülen projelerde son aşamaya girdik. Yine Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile beraber yürüttüğümüz Burdur Su Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezimiz tamamlandı. Vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bildiğiniz gibi Isparta Türkiye'de aromatik ürünler, gül yağı ve kozmetikle ilgili önemli gelişmeler gösterdiğimiz bir ilimiz. Isparta'da ise Süleyman Demirel Üniversitemizle işbirliği içerisinde gül ve tıbbi aromatik bitkiler ve ürünlerin araştırma geliştirme laboratuvarı projemiz devam ediyor" diye konuştu.

    32 PROJE DEVAM EDİYOR

    2019'da BAKA olarak mesleki eğitimin geliştirilmesi, sosyal kalkınma ve turizm altyapısını geliştirmeyle ilgili 32 projenin imzalandığına eğinen Vali Münir Karaloğlu, “Onların da takip ve uygulama süreçleri devam ediyor. Ajansımız, her zaman ifade ettiğimiz gibi bölgemizdeki hem rekabet gücünün artırılması hem de bölgedeki beşeri insan sermayesinin geliştirilmesi noktasında çalışmalarına 2020 yılında da devam edecek. Ben aldığımız kararların bölgemize, bölgemizdeki şehirlerimize ve insanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

    BAKA Şubat ayı olağan toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow