hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Balbey Projesi' görüşüldü

    Balbey Projesi görüşüldü
    expand

    'Balbey Projesi' görüşüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Balbey Mahallesi Koruma Eksenli Yenileme Projesi'ni meslek odaları ve STK temsilcileri ile paylaşarak, her yönüyle görüştü.

    Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli değerlerinden tarihi Balbey Mahallesi ile ilgili önceki dönem başlatılan projenin, meslek odaları ve STK'larla birlikte vatandaşların beklentileri doğrultusunda yeniden ele alınması için çalışma başlatıldı. Balbey Mahallesi Koruma Eksenli Yenileme Projesi uygulamasının bütünlükçü bir şekilde ele alınması ve ortak akılla çözüm bulmak adına üçüncü toplantı 21 Ekim'de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

    Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Başkan Danışmanı şehir plancısı Alper Gökçay, ANTEPE A.Ş. Genel Müdürü İsmail Erdoğmuş, Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası başkan ve yöneticileri, Kent Konseyi temsilcisi mimar Recep Esengil ile önceki dönem projenin koordinatörü mimar Osman Aydın katıldı.

    Toplantıda, mevcut projebütüncül bir anlayışla irdelenmesi, eksikliklerin belirlenmesi, kente daha fazla değer katması için tüm yönleriyle ele alındı. Daha önce hazırlanan proje paylaşılarak, meslek odalarının, Kent Konseyi'nin ve konuyla ilgili paydaşların görüşleri, eleştirileri alındı. Projenin olgunlaşması adına tarafların önerileri dinlendi.

    Yakın gelecekte Balbey Mahallesi Koruma Eksenli Yenileme Projesi teknik toplantılarının genişletilmesi, tüm paydaşların katılımı ve katkısı sağlanarak ortak akıl ile yürütülmesi hedefleniyor.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow