hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balbey'de korkutan yangın

    Balbeyde korkutan yangın
    expand

    Balbey'de korkutan yangın

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - BALBEY mahallesinde metruk bir binada çıkan yangın, mahalleliyi korkuttu. Yangının çıktığı binanın hemen yanında 150 yıllık bir konağın hemen diğer tarafında ise Antalya'nın ilk iğnecilerinden İğneci Vasfi olarak bilinen kişinin tescilli konağının bulunduğunu belirten mahalle muhtarı Abdullah Uyaroğlu, yangının Balbey için daha büyük sorunlara yol açabileceğini söyledi.

    Antalya'nın tarihi Balbey mahallesi 424 sokak ile 422 sokağın kesiştiği yerde bulunan metruk ev sabaha karşı yanarak kül oldu. Önceki yıllarda yıkılan bölümlerinin yoldan geçen insanlar için hayati tehlike oluşturduğu için birçok yere başvuruda bulunduğu söyleyen Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, yangının mahalleliyi korkuttuğunu söyledi.

    Sabaha karşı çıkan yangında evin tamamen kül olduğunu söyleyen Uyaroğlu, "Anıtlar koruma kurulu tarafından sadece bir kısmı yıkılan içine bağımlı bağımsız giren çıkanın belli olmadığı sahiplerinin geciken Balbey Projesi nedeniyle yanarsa yansın dediği, hemen yanı başında, Mehmet Kocabıyık amcamın 150 yıllık konağının olduğu, hemen çaprazında Antalya'mızın ilk iğnecilerinden, İğneci Vasfi amcanın tescilli konağının yer aldığı onlara komşu olan ev kül oldu. Acaba Balbey bitmeden yangınlar ne zaman bitecek?" diyerek sosyal medyada tepkisini dile getirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow