hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Atmaca'dan Kadınlar Günü mesajı

    Başkan Atmacadan Kadınlar Günü mesajı
    expand

    Başkan Atmaca'dan Kadınlar Günü mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

    Prof. Dr. İbrahim Atmaca mesajında, kadınların toplumların inşasında geçmişten günümüze en önemli role sahip olduklarını belirterek, şöyle dedi:

    “Cumhuriyetimizin kuruluşunun cephe gerisindeki gizli kahramanları kadınlarımız, Cumhuriyet sonrası dünyanın pek çok çağdaş ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı kazanmış, bunun yanında birçok sosyal ve siyasal haklar elde etmiştir. Savaş yıllarındaki gayreti ve özverisiyle dünyaya örnek olan kadınlarımız, bugün ise maalesef büyük bir fırsat eşitsizliğine, baskı ve şiddete maruz kalmaktadır. Kadınlarımızın uğradığı bu baskıya, şiddete ve eşitsizliğe karşı sesimizi yükseltmeli, yasalarla belirlenen kadın erkek eşitliğinin toplumsal yaşamda da uygulanmasını sağlamalıyız. Yüzlerce kadın üyesi ve onlarca kadın çalışanı bulunan Odamız, kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konusunda her zaman ülkemizin öncü kurumlarından olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Şubemizin 394 kadın üyesi ve 17 kadın çalışanı başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum."

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow