hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Böcek'ten 29 Ekim mesajı

    Başkan Böcekten 29 Ekim mesajı
    expand

    Başkan Böcek'ten 29 Ekim mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

    Başkan Muhittin Böcek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

    "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' hedefiyle manda ve himayeye karşı duran Türk Ulusunun en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin 96. yılını kutlamanın onuru, gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizlere bu gururu yaşatan ve Cumhuriyeti hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda ederek milletimizin gönlünde ölümsüzleşen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

    "Milli Mücadele başladığında Anadolu işgal altındaydı. Ümitsizlik ve çaresizlik adeta kara bir bulut gibi memleketin üzerinde çökmüştü. Türk Milletini yok etmeye kararlı işgal güçleri, dört bir yanımızı sarmış, halk yokluk ve yoksullukla savaşır olmuştu. Bu şartlar altında bile mücadeleden vazgeçmeyen Türk Milleti bağımsızlığına ve istiklaline kasteden düşmanlara geçit vermemiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlığını ilan etmiştir."

    "Kurtuluş Savaşı yalnızca askeri bir savaş değil, bir ulusun varoluş ve kendi topraklarında hür ve özgürce yaşama mücadelesi olarak tarihte yerini almıştır. Yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş Anadolu toprakları, Kuva-i Milliye ruhuyla, aynı hedefe kilitlenen Türk Ulusu'nun ortak mücadelesiyle kurtulmuş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti ilan etmiştir. Kurtuluş destanı Türkiye Cumhuriyeti ile taçlanmıştır."

    "Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 96. Yılını kutluyoruz. Temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve yüceltmeken asli görevimizdir. Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak için azim ve kararlılığımız geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da sürecektir."

    "Bu duygu ve düşüncelerle 96. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımız sunuyorum. Milli birlik ve beraberliğimizin ilelebet sürmesi dileğiyle tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

    "Cumhuriyet Bayramını hep birlikte coşkuyla kutlamak için tüm hemşehrilerimizi 29 Ekim Salı günü saat 18.00'de Konyaaltı Varyant'tan başlayacak Fener Alayına ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Antalya Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenecek Volkan Konak konserine davet ediyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow