hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Dere: Kuyumda taksit avantaj sağlayacak

    Başkan Dere: Kuyumda taksit avantaj sağlayacak
    expand

    Başkan Dere: Kuyumda taksit avantaj sağlayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANYALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Bakanı Adlıhan Dere, işçilik gerektiren altın alıverişlerine taksit imkanı getirilmesini olumlu bulduklarını belirterek, "Düğün sezonu başlarken gerçekleştirilen taksit düzenlemesi, evlenmeyi düşünen çiftlere avantaj sağlarken kuyumcu esnafımıza da kazanç sağlayacak" dedi.

    AESOB Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim kurulu üyesi Adlıhan Dere, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kuyumculukta işçilik içeren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerine ilişkin alışverişlerde kredi kartına 4 taksit imkanı tanınmasını olumlu bulduklarını söyledi. Düğün sezonu başlarken gerçekleştirilen bu düzenlemenin evlenmeyi düşünen çiftlere büyük avantaj sağlayacağını kaydeden Başkan Dere, düzenlemenin kuyumcu esnafına da olumlu yansıyacağını vurguladı.

    Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların altın alışverişlerinde taksit imkanı sağlanmasına dair yoğun talepleri olduğunu aktaran Dere, şöyle dedi:

    "Kuyumculuk sektöründeki taksit imkanı geçtiğimiz yıl ağustos ayında kalkmıştı. Daha sonrasında ise kuyumcu esnafımızın taksit imkanının yeniden getirilmesine dair yoğun bir talebi oluştu. Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Ali Çelik ise konuyu bir çok defa dile getirdi ve geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na da bu taleplerini aktardı. Sayın Bakanımızın girişimiyle BDDK, işçilikli altınlarda taksit imkanının yeniden sağlanacağı bilgisini verdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kuyumcu esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow