hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Dere, Özçelik'i kabul etti

    Başkan Dere, Özçeliki kabul etti
    expand

    Başkan Dere, Özçelik'i kabul etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik, mazbatasını aldıktan sonra Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret etti.

    AESOB Başkanı Dere, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Şoför esnafının yanında olacağını, kendisinin de bir taksici esnafı olduğunu belirten Dere, "Her zaman birlik içerisinde hareket edeceğiz. Şoför esnafımızın sorunlarının çözümünde elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Taksici, nakliyeci, kamyoncu, kamyonetçi esnafımıza ve Antalya'mıza yeni yönetimin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

    ŞİKAYETLER SEÇİME GÖTÜRDÜ

    Adlıhan Dere, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda olağanüstü bir seçim yaşadıklarına dikkat çekerek, "1 Temmuz'da bir önceki başkan 10 taksici esnafının şikayeti üzerine 6 ay polisin teknik ve fiziki takibi sonucunda cumhuriyet savcılığının talebi ile mahkemece tutuklandı. Bu süreçte birlik başkanı olmam nedeniyle birçok durakta yaşanan sıkıntı ve sorun nedeniyle taksici esnafımız bize geldi. Odada işlemlerin durması ve yavaşlaması nedeniyle esnafımız Ticaret İl Müdürlüğü'ne şikayette bulunmuş ve konuyu İl Müdürlüğü de Bakanlığa bildirince seçim süreci başlamıştı. Seçim zamanında bizimle ilgili bir çok konuşma oldu. Burada yapılan işlemler şikayet ve yazışmalar sonucu bakanlığın kararı ile oldu" dedi.

    'ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI'

    AESOB Başkanı Dere, “Yaşanan süreçte taksici esnafımızdan bana gelenler olunca bazıları rahatsız oldu. Adlıhan Dere kendisi de taksici olduğu için esnafın sorununa sahip çıktı. Ben seçimle geldim. AESOB'u itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yaptılar. Ama yılmadık esnafın sorunlarına Birlik başkanı olarak sahip çıktık. Geçen dönem Mehmet Ali Alkan'a oy verdik iyiydik, bugün vermedik kötü olduk. Şimdi birlik zamanı. Dün dünde kaldı. Bugün yeni şeyler yapmak lazım" dedi.

    'ASIL KUMPAS BANA KURULDU'

    Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası ile ilgili yapılan operasyon nedeniyle adli sürecin halen devam ettiğine vurgu yapan AESOB Başkanı Dere, “Ortada bazı iddialar var. Tutuklu bulanan Mehmet Ali Alkan iddialara cevap verip mahkemede kendini aklayabilir. Herkes olayın kumpas olduğunu iddia ediyor. Ses kayıtları ortada. Eğer kumpas kuruldu ise bana kuruldu" diye konuştu. Adlıhan Dere, yeni başkan Niyazi Özçelik'e, 2 yıllık bir çalışma süresi olduğunu ve oy veren vermeyen herkese hizmet etmesi tavsiyesinde bulundu.

    BİRLİKTEYİZ EL ELEYİZ

    Ziyarette konuşan Başkan Niyazi Özçelik ise mazbatayı alır almaz ilk resmi ziyaretimi birlik başkanına yapmaktan onur duyduklarını söyledi. Özçelik, "Hayırlısı ne ise o oldu ve kazanan esnafımız oldu. Hepimize hayırlı olsun. Odamızda geçmişte yaşanan olumsuzlukların ve kötü intibanın bir daha yaşanmamasını diliyorum. Çünkü etkilenen hep esnafımız oluyor. Bunun için geçmişi geçmişte bırakmak gerekiyor. Çünkü şimdi birlik zamanı. Zaten 'Birlikteyiz'. Birlik hepimizin ve esnafımızın evi. Bu nedenle esnafımız için el eleyiz. Bundan sonra esnafımız hak ettiği hizmeti alacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow