hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Türel, komisyoncu ve üreticileri kabul etti

    Başkan Türel, komisyoncu ve üreticileri kabul etti
    expand

    Başkan Türel, komisyoncu ve üreticileri kabul etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Antalya Toptancı Hal Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ANTOMDER) Başkanı Nevzat Akacan ile komisyoncuları kabul etti.

    Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, ANTOMDER Başkanı Nevzat Akacan ile üretici Aksu Belediye Meclis Üyesi Ercan Ak ve beraberindekiler Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Başkan Türel'e hal yasasından komisyonculuğun kaldırılmaması için verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Alp, Menderes Türel'i yeniden adaylığından dolayı tebrik ederek başarılar diledi.

    ANTOMDER Başkanı Nevzat Akacan da esnafa verdiği destek dolayı Başkan Türel'e teşekkür etti.

    Başkan Menderes Türel de hal yasasının komisyoncuya ve çiftçiye zarar verecek boyuta gelmeyeceğinden emin olduğunu ve haklı çıktığını söyledi. Başkan Türel, komisyonculuğun üretimi ve çiftçiyi destekleyen bir sistem olduğunu belirterek şunları söyledi:

    "Sadece Antalya'yı, Türkiye'yi değil Dünya'yı besleyen bir şehiriz. 2002'deki mahsulümüzle bugünkü mahsulümüz arasında dağlar kadar fark var. Müthiş bir üretim artışı sağladık. Bunu çiftçimizle komisyoncumuzla sağladık. Dolayısıyla komisyonculuğun kalması gerektiğini Ankara nezdinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kadar ilettik. Geldiğimiz noktada komisyoncuyu koruyacak, gerekirse üretici birliklerinin de kurulmasına mani bir hal olmayan yeni bir düzenleme yapılması hususunda gerekirse sıfırdan çalışma yapılması yönünde bir kanaat oluştu."

    Ziyaretin sonunda komisyoncular, yasanın yeniden düzenlenme çalışmaları sırasında kendilerinden bir temsilcinin de yer aldığı bir komisyon kurulmasını talep etti.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow