hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başsavcı İnal, Avukatlar Günü'nü kutladı

    Başsavcı İnal, Avukatlar Gününü kutladı
    expand

    Başsavcı İnal, Avukatlar Günü'nü kutladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

    5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, hukuk devletinde bir kamu hizmeti sayılan savunma hakkının, yargı erkinin temel unsurlarından biri olduğunu aktardı. Başsavcı Halil İnal, şu ifadeleri kullandı:

    “Yargı sisteminin ayrılmaz bir parçası ve savunma makamının temsilcisi olan Avukatlar; bireylerin hak ve özgürlüklerinin teminat altına alınmasında, hukukun üstünlüğünün sağlanmasında ve adaletin tecellisinde önemli bir görevi ifa etmektedirler. Birey ve toplumları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, hakların korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan Avukatlar; toplumda barış ve huzurun korunması ve toplumsal ilişkilerin güvenli bir şekilde yürütülmesi açısından da önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Antalya Barosu Avukatlarımız olmak üzere, tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyor, kendilerine ve ailelerine başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow