hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batı Akdeniz'de hafta sonuna kadar yoğun sıcak

    Batı Akdenizde hafta sonuna kadar yoğun sıcak
    expand

    Batı Akdeniz'de hafta sonuna kadar yoğun sıcak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - BATI Akdeniz Bölgesi'nde hava sıcaklığının hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, hafta sonu ise Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı sistemin etkili olacağı kaydedildi.

    Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yaklaşık iki haftadır Batı Akdeniz Bölgesi'nin büyük bölümünde ve özellikle iç kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlara neden olan sistemin, hafta sonu beklentilere uygun olarak etkisini kaybettiği kaydedildi. Bu hafta boyunca hava sıcaklıklarının bölge genelinde artacağı ve mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

    "Ancak hafta sonunda cuma gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı sistemle birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalacağı ve mevsim normalleri seviyesine ineceği tahmin ediliyor. Özellikle Antalya’nın kıyı kesimlerinde yüksek sıcaklıkla birlikte yüksek nem de beklenmektedir. Bu durum hissedilen sıcaklıkların yüksek olmasına neden olacağından meydana gelebilecek sıcak çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow