hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDT ülkelerinden 1100 öğrenci Antalya'da

    BDT ülkelerinden 1100 öğrenci Antalyada
    expand

    BDT ülkelerinden 1100 öğrenci Antalya'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Uluslararası Eduant Rus Okulu tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Eğitim ve Gençlik Festivali'ne, 10'un üzerinde ülkeden 1100 öğrenci katıldı. Misafir öğrenciler, Antalya'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı korteji ve Cumhuriyet resepsiyonuna da yöresel kıyafetleriyle katıldı.
    Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Türkiye'deki Bilim ve Kültür Merkezi ile Rusya'daki devlet kuruluşu Rus Dünyası'nın desteğiyle yapılan, Uluslararası Eduant Özel Rus Okulu'nun düzenlediği 11'inci Uluslararası Eğitim ve Gençlik Festivali başladı. Kemer İlçesi Göynük turizm bölgesinde gerçekleşen festivale Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Afganistan ve Pakistan gibi 10'u aşkın ülkeden toplam 1100 öğrenci katıldı.  
    28 Ekim'de başlayan ve 2 Kasım günü sona erecek festival kapsamında BDT ülkeleriyle Afganistan ve Pakistan'dan gelen 1100 öğrenciye Rusça, İngilizce dil, matematik, fen bilimleri, satranç gibi yarışmaların yanı sıra, futbol, hentbol gibi sportif yarışmalar gerçekleştiriliyor. Rusya ve BDT ülkelerinde okulların ara tatil olduğu döneme denk gelen festivale katılan misafir öğrenciler için Perge, Phaselis gibi antik kentlerin yanı sıra, Antalya Arkeoloji Müzesi, Antalya Akvaryum gibi kültürel alanlara da geziler düzenleniyor.
    EĞİTİM TURİZMİ
    Bu yılki festivalin 1100 öğrenciyle en yoğun katılıma ulaştığını belirten Rus Okulu kurucusu Victor Bikkenev, hem Rus Okulu hem de Tourism of Academy olarak Antalya'da 'eğitim turizmi' faaliyeti yürüttüklerini söyledi. Bikkenev, her yıl özellikle Antalya'da turizm sezonunun bittiği dönemde düzenledikleri bu festivalle yüzlerce yabancı öğrencinin Antalya'ya getirilerek, kış dönemi turizm hareketliliğine de katkıda bulunduklarını kaydetti.
    OKULLARDA ARA TATİL DÖNEMİ
    Rusya ve çevresindeki ülke vatandaşlarının Antalya'yı çok sevdiğini belirten Bikkenev, “Festival Rusya'da okulların ara tatil dönemi olması nedeniyle öğrencilere Antalya'da güzel bir tatil fırsatı da sunuyor. Festivalde bilimsel yarışmaların yanı sıra sportif ve kültürel etkinlikler de düzenliyoruz. Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerine geziler de yapıyoruz. 2 Kasım'da yarışmalar sona erecek ve ödül töreni yapacağız" dedi.
    EN ÇOK ANTALYA'YI BEĞENİYORLAR
    Rusya ve BDT ülkelerindeki öğrenciler için Avrupa'da bazı benzer yarışmalar düzenlendiğini belirten Bikkenev, “Hem öğretmenler hem öğrenciler en çok Antalya'yı beğeniyor. Hem organizasyon hem de Antalya'nın doğal ve tarihi zenginlikleri nedeniyle 'Birçok ülkeye gidiyoruz ama en iyi organizasyon Antalya' diyorlar. Ayrıca turizmde sezonun bitmek üzere olduğu bu dönemde öğrencilerin gelmesi Antalya'nın kış döneminde de tatil için çok uygun olduğunu göstermek adına önemli bir tanıtım oluyor" dedi.
    CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARINA KATILDILAR
    Bu yıl festivale katılan ülkeler adına birer temsilci öğrencinin hem kendi ülke bayrakları hem de Türk bayraklarıyla Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun davetiyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında kortejde yer aldığını da söyleyen Bikkenev, aynı gün Vali Karaloğlu'nun düzenlediği resepsiyona da davet edildiklerini ve öğrencilerin çok memnun olduğunu kaydetti. Bikkenev, Vali Karaloğlu'nun, törene ülkelerinin yöresel kıyafetleriyle katılan öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdiğini de söyledi.
     
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow